Furcsa tüneteket okoz a koronavírus omikron-variánsa: rájuk nézve a legveszélyesebb

Forrás: AFP -
omikron variáns Dél-Afrika delta variáns járvány koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Furcsa, de egyelőre enyhe tüneteket tapasztaltak azok a páciensek, akiket a dél-afrikai omikron-variáns fertőzött meg.

Angelique Coetze, a Dél-afrikai Orvosok Szövetségének elnöke elmondta, azért merült fel bennük az új variáns gyanúja, mert a koronavírusos páciensek szokatlan tüneteket produkáltak az ország fővárosában, Pretoriában.

"A tüneteik teljesen eltérőek, de sokkal enyhébbek is voltak azokhoz képest, akiket korábban kezeltem" - mondta Coetze. Elmondta, a többségében fiatal, eltérő hátterű és etnicitású embereknél súlyos fáradtságot figyeltek meg, egy hatéves gyermeknél pedig rendkívül magas pulzust. Azonban a szaglásuk és ízlelésük nem változott.

Az orvos november 18-án fordult a vakcinákat szabályozó tanácsadó testülethez, addigra már nagyjából két tucat páciense produkálta a szokatlan tüneteket - írja a Telegraph.

Angelique Coetze elmondta: az eddigi megfigyelések szerint az összes páciense egészséges maradt. Ezzel együtt az idős, illetve legyengült immunrendszerű emberekre továbbra is veszélyes lehet a vírus.

Illusztráció Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.