"Szörnyű volt hallgatni az oxigénmaszk alatt hörgő embereket" - Márió két oltás után kapta el a vírust

járvány Márió a harmonikás oltás kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Márió, a harmonikás október végén kapta el a koronavírust. Annyira legyengült a szervezete, hogy mentőt kellett hívni hozzá.

Márió, a harmonikás is elkapta a koronvírust, bár először nem gondolta, hogy a vírus támadta meg a szervezetét. Végül ő hívta ki a mentőket, mivel szervezete annyira legyengült.

"Émelyegtem, alig bírtam fölkelni, legyengültem, majd amikor már légzési nehézségeim is voltak - nehezen kaptam levegőt és szorult a mellkasom -, a körzeti orvos javaslatára mentőt hívtam" - mondta a Borsnak a harmonikás.

Márió az ajkai kórházba került, bár tünetei ellenére ekkor még nem gondolta, hogy koronavírusos megbetegdése van.

"A vizsgálatok rossz eredményt mutattak, a tüdőm már csak ötven százalékosan működött. Nagyon ijesztő volt, mert nem lehetett tudni, hogy lélegeztetőgépre kerülök-e vagy sem. Sajnos, bent rosszabbodott az állapotom, a szaturációs értékem a minimum alá csökkent, szondán keresztül oxigént kaptam" - folytatta a lapnak Márió.

Lelkileg igen megviselték a kórházban töltött napok:

"Nehéz volt, mert tőlem sokkal rosszabb állapotban is voltak a kórteremben. Szörnyű volt hallgatni az oxigén maszk alatt hörgő embereket. Megviselt, hogy nem találkozhattam a családommal, nagyon aggódtak értem" - mondta.

A zenész még mindig nem épült fel teljesen, a szaglása például a mai napig nem tért vissza:

"Fogytam hat kilót, a légzésem most sem az igazi, a tüdőkapacitásom gyenge. Sajnos, sok fellépést le kellett mondanom, mert két órát még nem bírok a tíz kilós hangszerrel a nyakamban végigcsinálni. Én két oltás után kaptam el, de nagyobb baj is történhetett volna, ha nem adatom be. Mindenkinek azt javaslom, hordjon maszkot és vigyázzon magára."

Tünetkereső:

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.