Márió, a harmonikás október végén kapta el a koronavírust. Annyira legyengült a szervezete, hogy mentőt kellett hívni hozzá.

Márió, a harmonikás is elkapta a koronvírust, bár először nem gondolta, hogy a vírus támadta meg a szervezetét. Végül ő hívta ki a mentőket, mivel szervezete annyira legyengült.

"Émelyegtem, alig bírtam fölkelni, legyengültem, majd amikor már légzési nehézségeim is voltak - nehezen kaptam levegőt és szorult a mellkasom -, a körzeti orvos javaslatára mentőt hívtam" - mondta a Borsnak a harmonikás.

Márió az ajkai kórházba került, bár tünetei ellenére ekkor még nem gondolta, hogy koronavírusos megbetegdése van.

"A vizsgálatok rossz eredményt mutattak, a tüdőm már csak ötven százalékosan működött. Nagyon ijesztő volt, mert nem lehetett tudni, hogy lélegeztetőgépre kerülök-e vagy sem. Sajnos, bent rosszabbodott az állapotom, a szaturációs értékem a minimum alá csökkent, szondán keresztül oxigént kaptam" - folytatta a lapnak Márió.

Lelkileg igen megviselték a kórházban töltött napok:

"Nehéz volt, mert tőlem sokkal rosszabb állapotban is voltak a kórteremben. Szörnyű volt hallgatni az oxigén maszk alatt hörgő embereket. Megviselt, hogy nem találkozhattam a családommal, nagyon aggódtak értem" - mondta.

A zenész még mindig nem épült fel teljesen, a szaglása például a mai napig nem tért vissza:

"Fogytam hat kilót, a légzésem most sem az igazi, a tüdőkapacitásom gyenge. Sajnos, sok fellépést le kellett mondanom, mert két órát még nem bírok a tíz kilós hangszerrel a nyakamban végigcsinálni. Én két oltás után kaptam el, de nagyobb baj is történhetett volna, ha nem adatom be. Mindenkinek azt javaslom, hordjon maszkot és vigyázzon magára."

 

Tünetkereső:
Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!