Egy évvel ezelőtt még lehetőségünk sem volt védekezni a koronavírus ellen. Most már többféle vakcina is rendelkezésre áll, sokan mégsem veszik igénybe a védőoltást. Ők pedig az életükkel játszanak.

Két héttel 55. születésnapja előtt halt meg az a férfi, aki meglepő dologgal magyarázta, miért nem vette fel az oltást. A vegán életmódot folytató férfi azért nem oltatta be magát, mivel a vakcinákat állatokon is tesztelték. Ő pedig nem csak húst nem fogyasztott, hanem olyan gyógyszereket, egyéb termékeket sem használt, amik során baja eshetett az állatoknak.

Döntését megbánta, de már késő volt.

IllusztrációForrás: Fekete Rajmund

Október végén lett pozitív a koronavírus-tesztje a brit Glynn Steelnek. A férfi állapota rohamosan romlani kezdett, november 2-án saját felesége, Emma vitte be őt a kórházba. Glynn két hetet töltött az intenzív osztályon, de az orvosoknak sajnos nem sikerült megmenteni az életét.

Soha nem voltam ilyen beteg, bárcsak felvettem volna az oltást!

- idézte fel Glynn utolsó szavait felesége a The Sun című napilapnak a Bors szerint. Emma, férjével ellentétben már kétszer beoltatta magát, és igyekszik másoknak is hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a vakcina felvétele.