A vérnyomásmérésnek is vannak aranyszabályai: így kell helyesen csinálni - Videó

Több mint testőr videó vérnyomásmérés vérnyomás vérnyomásmérő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Otthonukban is egyre többen mérik a vérnyomásukat, azonban nem mindegy, ezt hogyan és milyen gyakran teszik meg.

A TV2 Több mint testőr műsorában Dr. Békássy Szabolcs beszélt arról, hogy mi a vérnyomásmérés fő szabálya:

"Fő szabály, hogy lehetőleg 5 perc nyugalmi állapotot követően, ülő helyzetben kell megmérni a vérnyomást. Lehetőleg a vérnyomásmérés közben ne beszéljünk, legyen körülöttünk csend, a hátunkat egy kényelmes székre ülve támasszuk meg, mindkét talpunk helyezkedjen el a földön"

A szakértő szerint bőven elegendő havonta párszor vérnyomást mérni. Azonban akiknél már kialakult egy krónikus betegség, náluk a gyakoribb mérés ajánlott. Azt is hozzátette, hogy érdemes egy olyan készüléket választani, mely egy Bluetooth kapcsolaton keresztül képes kommunikálni egy mobiltelefonos applikációval, így az adatok automatikusan beérkeznek a háziorvos szoftverébe is.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.