Fontos dolgot árult el Karikó Katalin: ezt kell tudni a harmadik oltásról!

Forrás: MTI/EPA/ANSA/Mourad Balti Touati -
Pfizer-vakcina Pfizer-BioNTech harmadik oltás Karikó Katalin oltási akcióhét 3. Pfizer koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Heteken belül a szeretteinkkel közösen ünnepeljük a karácsonyt. Az összejövetelek, nagy vacsorák előtt sokakat foglalkoztat a kérdés, mekkora extra védelmet is nyújt a harmadik oltás.

December 12-ig tart az oltási akcióidőszak, aminek keretében előzetes regisztráció nélkül bárki felveheti az oltás bármelyik dózisát. Az elmúlt hetekben 931 ezren már éltek a harmadik, megerősítő dózis lehetőségével, 135 ezer állampolgár pedig az első adagot kapta meg.

Karikó szerint megnő az ellenanyagszint a harmadik Pfizer után Forrás: MTI/EPA/ANSA/Mourad Balti Touati

A nagy oltakozási kedv miatt sokakban felmerült a kérdés, vajon mennyire hatásos a harmadik dózis, és az oltást követő hányadik naptól kezdve fejti ki a hatását. A Ripost megkereste Karikó Katalint, az mRNS-vakcinák kifejlesztésében nagy szerepet játszó magyar biokémikust, aki szinte azonnal reagált is a kérdésre.

– nyilatkozta a Ripostnak Karikó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.