Rusvai Miklós szerint eljött az ideje a negyedik oltásnak

Forrás: YouTube -
ötödik hullám Rusvai Miklós flurona negyedik oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miközben sokan csak nemrég vették fel a harmadik, úgynevezett emlékeztető oltást a koronavírus ellen, a neves szakember, Rusvai Miklós szerint eljött az ideje a következő dózisnak.

Rusvai szerint jelenleg még a koronavírus delta variánssa okozza a megbetegedéseket, de az omikronnak köszönhető, hogy megugrott a fertőzöttek száma.

A szakember már korábban is felszólalt azért, hogy meg kell teremteni a lehetőséget a negyedik oltás felvételére. Vannak ugyanis olyan ágazatok, ahol az emberek fokozott veszélynek vannak kitéve. Ilyen az egészségügy, vagy az idősotthonok lakói. Ők azok, akik elsőként megkapták a koronavírus elleni vakcinát, és minél régebben történt az oltás, annál gyengébb lehet a szervezet ellenállóképessége.

A flurona nem egy új variáns, nem kell tőle megijedni Forrás: 123rf.com

– nyilatkozta Rusvai a portfolio.hu-nak.

A virológust megkérdeték a napokban megjelent újfajta megbetegedésről, a fluronáról is. Rusvai kiemelte, hogy ez nem a koronavírus mutációja, hanem párhuzamos fertőzés, azaz a Covid és az influenza egyszerre támadja meg a szervezetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.