Elektrosokk, kínzások - Pogány Judit beteg édesanyján kísérletezgetett az orvos

Fotó: Polyak Attila - Origo -
Pogány Judit orvos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolc és fél éves volt Pogány Judit, amikor édesapja agyvérzést kapott és elhunyt. Édesanyja a gyászt soha nem tudta feldolgozni. 

"Édesanyám abba betegedett bele, hogy nem tudtak elköszönni egymástól, nem tudtak beszélni egymással. Ezzel kapcsolatban elindultak benne apámmal kapcsolatos rögeszméi. Nem volt például szabad eloltani a villanyt, éjszaka sem. Égő villanynál aludtunk, mert apa nehogy azt higgye, hogy nem várjuk. Ez nem jött be. Utána nem volt szabad villanyt gyújtani! Anyámnak jött az a rögeszméje, ha meggyújtjuk a villanyt, apa mégsem jön be, hanem elmegy, elbújik" - mesélte a színésznő a Szavakon túl című műsorban.

Fotó: Polyak Attila - Origo

Arról is beszélt, hogy édesanyja ideggörcsöt kapott az utcán és kórházba került.

„Egy évig volt kórházban. Ez a legsötétebb történet az életemből. Minket elvittek gyámszülőkhöz, nekem és a bátyámnak normalizálódott az élete, mert az unokatestvérem anyányi korú volt, ők vállalták a gyámságot, oda kerültünk. De édesanyámnak nem volt élő, felnőtt korú rokona, aki látogatta volna. Egyedül Eta, aki háztartási alkalmazott volt édesanyáméknál, de ő nem volt vér szerinti rokon, nem hozhatott döntéseket. És ettől, mert nem volt anyámnak felnőtt korú rokona, az akkori idegosztálynak a főorvosa – utána elvették a diplomáját, de rajtunk az már nem segített – kísérletezett anyámon. Az akkor működő legerősebb sokkal kezelte, amitől anyám teljes személyiség- és tudatvesztést szenvedett el. A végén már Eta hiába mutatta neki a gyerekei fényképét, nem tudta, kik azok" - idézi a Bors Pogány Juditot.

Ez is érdekelhet: Sokáig álhíreket terjesztettek Pogány Juditról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.