Csollány Szilveszter november elején kapta el a koronavírust. Az állapota alig két héttel később súlyosra fordult, ezért kórházba szállították. December elején már az intenzív osztályon ápolták, és egy speciális lélegeztetőgépre került, hogy megmentsék az életét. Bár a volt olimpikon állapotáról keveset lehet tudni, családja ugyanis nem nyilatkozik: az biztos, hogy még mindig az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelik.

Dr. Jakubovits Edit egyetemi adjunktus, altatóorvos és pszichoterapeuta meglepő dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről.

"Hallhat és érezhet Csollány Szilveszter, ahogy sok esetben a többi lélegeztetett beteg is" - állítja a szakember. 

Zacher Gábor szerint lehet bízni Csollány felépülésében, hiszen szervezete régóta küzd a betegséggel, és még mindig kitart.

Meglepő, mit mond Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeutaForrás: AFP/Damien Meyer

"Ez egy hosszan tartó kezelés, és nagyban függ a sikere attól, hogy ki milyen állapotban került a kórházba. Nem mindegy, hogy egy idős, több betegséggel küzdő, vagy egy jó egészségi állapotban és kiváló kondícióban lévő egykori élsportoló kerül ebbe a helyzetbe. Csollány ugyan már hosszú ideje harcol, de annak örülni lehet, hogy a szervezete még nem adta fel. Tudunk olyanokról, akik három hónap mélyaltatás után is felépültek, ezért bízhatunk abban, hogy Csollány is megnyeri ezt a csatát" - mondta Zacher a Borsnak. Az egykori olimpikon egyébként két héttel a kórházba kerülése előtt vette fel az egyfázisú Janssen védőoltást.