"A legújabb hír az omikron variánsról..." - Fontos bejelentést tett Szlávik János

Fotó: Koncz Márton - Origo -
bejelentés Szlávik János omikron koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos dologra hívta fel a figyelmet az omikron variánssal kapcsolatban Szlávik János.

"A legújabb hír az omikron variánsról: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója azt mondta, hogy vége lesz a járványnak ezzel a vírusváltozattal.

Ezt jó lenne hinni, hiszen szerinte tavasszal Európában az emberek 60 százaléka megfertőződik, ezt követően pedig lesz egy nyugodt nyarunk, és hogy ősszel mi lesz, azt nem tudjuk... Az omikronnal kapcsolatban több jó hír is van, hiszen az oltottaknál valóban enyhe tünetek jelentkeznek, és 6-7 nap alatt fel is gyógyulnak a fertőzésből. Az oltatlanoknál azonban ez a vírusvariáns is tud súlyos tüdőgyulladást okozni" – magyarázta.

"A legújabb hír az omikron variánsról..." - Fontos bejelentést tett Szlávik János Fotó: Koncz Márton - Origo

"Olyan sok mutáció van rajta, hogy várható volt, a klinikai lefolyásban is különbözik majd. És különbözik is, hála istennek, a jobbik oldalon... Megfigyelhető, hogy ez a mutáció, ami a gyerekeknél gyakoribb, nem súlyosabb, de jobban terjed a tüskefehérje mutációi miatt" – tette hozzá Szlávik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.