omikron tünet torokfájás omikron omikron tünet koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tudósoknak alig pár hónap alatt sikerült beazonosítaniuk az omikron legfőbb tüneteit. Az egyik legújabb kutatás azonban kiemelt egyet közülük, ami pontosan jelzi a fertőzést.

Az újév első napjaiban robbant be az ötödik hullám, ma pedig már szinte kizárólag az omikron okozza a koronavírusos megbetegedéseket. A szakemberek számára így hatalmas minta áll rendelkezésre, amelyet vizsgálva megállapították, hogy egy tünet biztosabban jelzi az omikront, mint a teszt.

Ez a torokfájás.

Ha fáj a torkunk, inkább maradjunk otthon és mindenképp teszteltessünk! Forrás: Shutterstock

Szinte mindegyik betegnél az elsők között jelentkezett a torokfájás, és csak ezután következtek az omikronra és a koronavírusra jellemző további szimptómák. Ilyen az orrfolyás, fejfájás, fáradtság, étvágytalanság és a végtagfájdalom. Az új variáns azonban a deltával ellentétben már csak ritkán okoz szaglás- vagy ízérzékvesztést, így a torokkaparás vált a covid biztos előjelévé.

Ha fáj a torkunk, akkor maradjunk otthon és csináltassunk tesztet, valamint keressük fel háziorvosunkat – írja a The Sun cikke nyomán a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.