Leukémiával küzd a 9 éves kis focista, Kristóf: edzői nagy tehetségnek tartják

Forrás: Shutterstock -
betegség leukémia focista edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Súlyos betegségben szenved az Alsózsolcán sportoló kis focista, a 9 éves Kristóf. Bár edzői nagyon tehetségesnek tartják, neki most a legfontosabb dolga, hogy meggyógyuljon, ugyanis leukémiával diagnosztizálták.

A gyerek betegségére úgy derült fény, hogy az egyik edzésen nagyon fáradtnak érezte magát, és egyre gyakrabban fájt a feje is, ezért kivizsgáltatták. A lesújtó diagnózis: Kristóf leukémiás, 1 millió feletti a fehérvérsejt száma, így legalább 12 hónapig kezelésre kell járnia - írja a Bors.

Kristóf történetét -amit ő maga fogalmazott meg - Kabát Péter osztotta meg Instagram-oldalán.

"Az egészben az a legrosszabb, hogy apukámtól és a két testvéremtől távol kell lennem. De már a felén túl vagyok, meg fogok gyógyulni és híres focista lesz belőlem" - írta a kisfiú.

Forrás: Shutterstock

A gyerekkori leukémia nem ritka betegség, ám szerencsére nagyon sok esetben jól gyógyítható. Pintácsi Vikiék tíz évvel ezelőtt néztek szembe a súlyos betegséggel. A diagnózis nagyon megrémítette a családot, de nyolc hónap kórházi kezelés után Viktor szerencsére teljesen meggyógyult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.