A WHO aggodalmát fejezte ki: Rendkívül alacsony az ukrajnai kórházak oxigéntartaléka

Forrás: AFP/NurPhoto/Celestino Arce -
Ukrajna Orosz-ukrán háború oxigén kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ukrajnai háború miatt nagyon alacsony az ukrajnai kórházak oxigéntartaléka, ami befolyásolja a koronavírus okozta Covid-19 betegségben szenvedők ellátását. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója felhívta a figyelmet arra, hogy az ukrajnai oxigéngyárak leálltak, így alternatívára van szükség, akár a szomszédos országok segítségével is.

Ukrajnában több mint 2000 Covid-19-fertőzött szorul most oxigénre, ami a háborúban sérültek miatt tovább nőhet. De a tüdőgyulladással bekerülők, valamint a szülő nők számára is rendkívül fontos az oxigén.

Szerdán a WHO aggodalmát fejezte ki az ukrajnai egészségügyi intézmények ellen intézett támadásokról szóló jelentések kapcsán.

A WHO aggodalmát fejezte ki: Rendkívül alacsony az ukrajnai kórházak oxigéntartaléka Forrás: AFP/NurPhoto/Celestino Arce

Eddig egy ilyen esetet erősítettek meg, amelynek során az ukrajnai Donyecki területen lévő Vuhledarban február 24-én orosz katonai lövedékek csapódtak be egy kórházba, amelynek következtében 4 ember meghalt, 10 civil megsebesült.

Hazánkban a Semmelweis Egyetem minden akut, sürgős esetben biztosítja az ukrajnai háború miatt menekülők ingyenes egészségügyi ellátását, csupán ez az egyetlen dolog szükséges hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.