Függőségéről vallott Szabó Ádám: "Egy mély gödörben ücsörögtem sokáig"

szerencsejáték Szabó Ádám zene függőség Yesyes (zenekar)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eddigi legszemélyesebb dalát mutatta be a Yesyes zenekar. Az "Egyszerű Pénz" című számuk az énekes, Szabó Ádám szerencsejáték-függőségéről szól.

Szabó Ádám, a zenekar énekes-dalszerzője ma már nyíltan beszél arról, hogy korábban szenvedélybeteg volt.

„Körülbelül öt éve kezdődött el ez a korszak az életemben, de eleinte még kisebb összegekben fogadtam, nem fájt miatta a fejem"

– kezdte Ádám.

A legmélyebb pontra a koronavírus kirobbanása után 2021 első felében került. Nem tudott mit csinálni, nem voltak fellépések, koncertek, csak a dalszerzés maradt számára. Muszáj volt magát még valamivel elfoglalnia, és ő a szerencsejátékot választotta.

"Mivel nem voltak koncertek, a dalszerzés mellett muszáj volt elfoglalni magam valamivel, én pedig sajnos a szerencsejátékba menekültem, és elég sok pénzt el is szórtam rá, végül teljesen a rabjává váltam. Olyan volt, mintha bezártak volna egy szobába, ahonnan nincs kiút. Szinte minden gondolatom ekörül forgott" – vallotta be az énekes az nlc-nek.

Ádám teljesen a rabjává vált a szerencsejátéknak, bele is betegedett, de sokáig a családjának és a barátainak sem mert beszélni a kialakult helyzetről.

„Szégyelltem magam, mert tudtam, hogy hagytam kicsúszni az irányítást a kezeim közül. Borzasztóan szerencsésnek tartom magam, mert mindenki megértően fordult felém, fogták a kezem, és együtt sikerült kilábalnunk ebből a helyzetből"

- mondta Ádám és hozzátette: "Ha én akkor nem kérek segítséget másoktól, mára talán minden pénzemet eljátszottam volna. Most már eszembe sem jut, hogy újrakezdjem."

A zenekar azért választotta a daluknak ezt a témát, mert szeretnék, hogy Ádám hibáiból más is tanuljon. A dalt ide kattintva lehet meghallgatni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.