A gyerekeket fertőzi egy ismeretlen vírus: ezekkel a tünetekkel azonnal fordulj orvoshoz

Forrás: Shutterstock -
ismeretlen vírus hepatitis krónikus májgyulladás májgyulladás vírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több gyermeket visznek orvoshoz hasonló tünetekkel, de a szakemberek sem tudják, pontosan milyen vírus okozhatja a megbetegedéseket.

A krónikus májgyulladáshoz (hepatitis) hasonló tüneteket okoz az a vírus, ami egyre több fiatalt fertőz meg szerte a világon. A legtöbb beteget az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban regisztrálták. Az orvosok szerint egy még fel nem fedezett vírus állhat a májgyulladással járó megbetegedés hátterében, a kórokozóról azonban egyelőre nincsenek részletes információik.

Szűnni nem akaró hasfájdalom, görcs esetén azonnal vigyük orvoshoz a gyermekünket Forrás: Shutterstock

Egyes elméletek szerint létrejöhetett a hepatitis új változata, ami külön tüneteket idézhet elő a gyermekeknél és súlyos szövődményeket okozhat a fiatalabb felnőtteknél. A furcsa májbetegséggel diagnosztizált páciensek közt volt, akinél már szükség volt a transzplantációra.

Az újfajta májgyulladás tünetei közé tartozik az erőteljes, szűnni nem akaró hasfájdalom, hasi görcs, hasmenés, székrekedés és a magas láz. Ha ezeket tapasztaljuk a gyermekünkön, rögtön forduljunk vele orvoshoz – írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.