Előadás közben érte komoly baleset az operaénekest: nem tudta befejezni a darabot

Forrás: Shutterstock -
Tomasz Konieczny Wagner opera baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előadás közben érte baleset az egyik főszereplőt A walkür című Wagner-opera hétfő esti bayreuth-i premierjén.

A második felvonásban roskadt össze egy fotel az istenek urát, Wotant alakító énekes, Tomasz Konieczny alatt, aki a földre került és úgy megsérült, hogy a második felvonást még befejezte, a harmadikat azonban már nem tudta vállalni.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A dpa beszámolója szerint a lengyel születésű bassz-bariton a sérülései ellenére olyan profi módon és látszólag sértetlenül énekelte végig a második felvonást, hogy némely néző azt hihette, a baleset része volt a rendezésnek, a harmadik felvonást azonban már kénytelen volt lemondani.

Helyette Michael Kupfer-Radecky ugrott be, akit végül az est megmentőjeként ünnepelt a közönség.
Mintha balszerencse kísérné a főisten szerepét az idei bayreuth-i Nibelung-rendezésben: Kupfer-Radecky már az ötödik fellépő Wotanként, az eredetileg kiszemelt énekes, Günther Groissböck már tavaly lemondta a szereplést, a helyette felkért John Lundgren idén júniusban lépett vissza, őt a ciklus első operájában, A Rajna kincsében Egils Silins pótolta. Bayreuth-ban 2015-ben Angela Merkel akkori német kancellár alatt dőlt össze a szék az egyik előadás szünetében - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.