Embert próbáló napokat élt meg az Exatlon és az Ázsia Expressz sztársportolója, Kása András unokája: bár a kicsi alig két hónapja jött világra, egészen eddig az életéért kellett küzdenie.

A kis Olivér koraszülöttként jött a világra három hónappal a kiírt dátum előtt, emiatt került életveszélyes állapotba: leállt a veséje, összeomlott a tüdeje, vérmérgezést kapott, valamint meg kellett műteni a szemét és egy agyi beavatkozáson is átesett. Bár esélyes volt, hogy nem éli túl a megpróbáltatásokat, úgy tűnik, jelenleg stabil az állapota.

Kása AndrásForrás: Kása András/Facebook

Olyan volt, mintha egyszer csak felszívta volna magát, éreztük, hogy harcol. Pedig volt még megpróbáltatás bőven. De úgy tűnik, a nagypapák génjét örökölte, a vejem apja is kemény, karakán ember. Nagy valószínűséggel az is sokat segített, hogy bár hat és fél hónapra született, 1570 grammal és 47 centivel jött a világra, így a korához képest nagy baba volt" – magyarázta Kása András.

Úgy tűnik, fellélegezhetünk, napokon belül viszik át Ausztriába, ahol persze még egy ideig megfigyelik a kórházban, de ha minden jól megy, egy-két héten belül hazavihetik.  – mondta a Blikknek a versenyző, aki alig várja, hogy személyesen is láthassa a kisunokáját.