Dr. Harmony Allison gasztroenterológus elárulta, mi az, amit sosem eszik.

Az egészséges táplálkozás alapját a gyümölcsök, a zöldségek, a teljes kiőrlésű gabonák és a fehérje jelentik, ám néha túl sok is lehet a jóból. A legtöbben sokkal több fehérjét fogyasztunk, mint amennyire szükségünk lenne.

Fehérjeszeletek a gyártósoron - IllusztrációForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Dr. Allison így nyilatkozott az Expressnek: Soha nem eszek fehérjeszeletet! Általában erősen feldolgozottak, és rengeteg adalékanyagot tartalmaznak, amelyek hatása a szervezetre ismeretlen."

A legtöbb felnőttnek körülbelül 0,75 g fehérjére van szüksége testtömegkilogrammonként naponta. Ezt úgy érhetjük el, hogy két adag húst, halat, dióféléket vagy tofut fogyasztunk el egy nap. A húsban gazdag étrend növeli a szívbetegségek, a cukorbetegség és egyes rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát, és lerövidítheti az életét. Húsok és fehérjeszeletek helyett fogyasszunk inkább borsót, babot vagy lencsét, de jó alternatíva lehet a dió, a tökmag vagy a magyoróvaj is.