A cukorbetegség kockázata jelentősen csökken, ha naponta egy csésze hagyományos vagy más teát iszunk - állítja egy új tanulmány.

Egy tanulmány szerint napi egy csésze tea fogyasztás csökkentheti a cukorbetegség leggyakoribb formájának kialakulásának kockázatát.

A teázóknál legalább 28 százalékkal csökkent a 2-es típusú betegség kialakulásának esélye, és 15 százalékkal a prediabétesz kialakulásának kockázata. A forró ital állítólag fokozza a vizelet glükóz kiválasztását és javítja a vércukorszint szabályozását is. 

Forrás: Shutterstock

A kínai tanulmányban ugyan a vizsgált alanyok többsége egészséges teát fogyasztott, a kutatócsoport úgy véli, hogy a hétköznapi fekete tea is hasonló előnyökkel járhat. „Eredményeink a szokásos teaivás vércukorszint-szabályozásra gyakorolt védő hatásaira utalnak" - mondta a tanulmány vezetője, Tongzhi Wu. Hozzátette: „A tea jelentős egészségügyi előnyeiről - beleértve a szív- és érrendszeri betegségek és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatának csökkentését - számos tanulmány számolt be az elmúlt években" - idézi a szakértőt a Mirror.

Ez is érdekelhet:

Bizsergő, égő, viszkető, folyton mozgó lábak komoly betegségre is utalhatnak