Tudtad, hogy a nők tápanyag- és energiaigénye nemcsak folyamatos, de specifikus is? Mit is jelent ez, és miért fontos szem előtt tartani?

Awa Pharma Kft.

 Azzal már rég tisztában vagyunk, hogy a nők és a férfiak táplálkozási igényei eltérőek. Ennek oka, hogy más az anyagcserénk. De ennél tovább kell mennünk: a fogamzóképes korú nőknek vannak olyan időszakai a ciklusuk során, amikor bizonyos tápanyagokból többre, vagy éppen több energiára van szükségük.

Tudd, hogy léteznek „belső évszakok"A menstruációs ciklus nem pusztán a menstruációból és a „többi napból" áll, hanem több szakaszból. Ezek átfedik egymást, egyetlen ismétlődő körfolyamatot alkotva. És lehet, hogy nem teljesen ugyanazokat a tüneteket tapasztalva, de minden nő keresztülmegy a ciklus valamennyi szakaszán hónapról hónapra. Gondolj ezekre a szakaszokra úgy, mint az évszakokra az évben:
• „belső tél": a menstruációs időszak (1-5. nap), amikor a vérzés tart
• „belső tavasz és nyár": a „ragyogás" időszaka (6-20. nap), ezek a legfelhőtlenebb napok
• „belső ősz": a premenstruációs (menstruációt megelőző) időszak (21-28. nap), amikor sokszor még a menstruációnál is kellemetlenebb kihívásokkal néz szembe egy nő
Mindegyik szakasznak megvannak a sajátos jellemzői, tünetei. Ha megismerkedsz velük, sokkal jobban megértheted, miért viselkedsz a hónap során bizonyos időszakokban úgy, ahogy, és melyik időszakban mire is lenne pontosan igénye a szervezetednek.

Awa Pharma Kft.

 A bevitt tápanyagokból sem mindig ugyanarra lenne szükségedNagyon fontos tudnod, hogy a fizikai és érzelmi igények változása mellett a táplálkozási szükségleteid, tápanyagigényed is szakaszról szakaszra változik a ciklusod során. Más-más hatóanyagoknak lesz fontos szerepe például a premenstruációs szakaszban, mint azokon a napokon, amikor a vérzés már megkezdődik, vagy éppen a „ragyogás" fázisába érsz. Ha pedig a megfelelő tápanyagok hiányoznak, vagyis kevés vagy nem megfelelő az „üzemanyag", bizony az egyes funkciók működésébe is hiba csúszhat. Érdemes tehát arra figyelned, melyik szakaszban milyen tápanyagokkal „töltöd fel" a ciklusod, hogy a lehető legjobb módon támogathasd.

Ma már számos tapasztalat áll rendelkezésre azzal kapcsolatban, hogy étrendi és életmódbeli változtatásokkal - beleértve a megfelelő vitaminokat, ásványi anyagokat és gyógynövényeket tartalmazó, szinergikusan ható kiegészítők alkalmazását - a nők sokat tehetnek azért, hogy helyreállítsák és támogassák a ciklusukat, ezáltal pedig sokkal többet profitáljanak a mindennapokból.

Awa Pharma Kft.

 Innováció, ami kifejezetten a női szervezet működését veszi alapul
A trisensive® egy olyan egyedülálló, prémium minőségű, kiváló biohasznosulású vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és koncentrált növényi kivonatokat tartalmazó havi program, mely a női ciklus három fontos szakaszához igazodva tartalmazza a – speciálisan az adott fázisra összeállított – hatóanyag-kombinációt.

A szakértők által kifejlesztett készítményben található, különböző összetételű kapszulákat a megfelelő napokon szedve, segít az egyes szakaszokban fellépő fizikai és érzelmi tünetek enyhítésében, támogatja a szépséget, az energiát, a hormonális aktivitást és az immunitást nap mint nap.

Awa Pharma Kft.

 trisensive.hu