Meglepő variációk sütőtökre

ital recept sütőtök étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A sütőtök az sütőtök, csak sütve jó. Levesnek, előételnek, salátának, desszertnek pedig egyszerűen mesés. Érdemes kísérletezni az ősz legsárgább termésével.

Sütőtök creme brulee

Hozzávalók:
















Elkészítés:


Kókuszos sütőtökleves

Hozzávalók:









Elkészítés:


Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Sütőtökleves almával és gesztenyével

Hozzávalók:
600 g sütőtök
80 g hagyma
2-szer 10 g vaj
150 ml almabor
250 ml almalé
400 ml zöldségalaplé
150 ml tejszín
1 kis radicchio saláta
40 g cukor
100 g gesztenye
2 evőkanál ecet

1 alma
1 teáskanál porcukor

Elkészítés:
Hámozd meg a sütőtököt, vágd félbe és magozd ki, majd a fél tököket negyedeld el és vágd vékony szeletekre. A hagymát pucold meg és szeleteld fel, majd vajon párold üvegesre, add hozzá a sütőtököt, sózd meg és párold még 2 percig. Öntsd hozzá először az almabort, forrald fel, majd add hozzá a zöldségalaplét, az almalét és a tejszínt, főzd még 10-15 percig. Közben mosd meg a radicchiót, fejtsd le a torzsájáról és szedd leveleire. Egy serpenyőben karamellizálj cukrot, add hozzá a felezett gesztenyéket, öntsd fel ecettel és 3-5 kanál vízzel, majd addig forrald, amíg a gesztenye meg nem puhul, végül sózd meg. Az almát mosd meg, magozd ki és vágd vékony szeletekre, majd olvasztott vajon párold 2 percig. Szórd meg porcukorral és karamellizáld a keveréket. Tegyél előmelegített tányérokba a gesztenyéből, az almából és a radicchióból, majd erre merd a levest.

Lencse-sütőtök egytál

Hozzávalók:
750 g csirkemellfilé
600 g sütőtök
2 piros alma
4 evőkanál olaj

bors
2 teáskanál őrölt köménymag
2 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál liszt
800 ml húsleves
40 g mazsola
100 g vörös lencse
1 csomó metélőhagyma
1 teáskanál őrölt csilipaprika

Elkészítés:
Kockázd fel a csirkemellet, a meghámozott, kimagozott sütőtököt és almát. A csirkehúst két adagban süsd aranybarnára egy kevés olajon, majd sózd, borsozd, ízesítsd köménnyel és korianderrel. Tedd fel párolódni a sütőtököt és az almát 2 evőkanál olajon, fűszerezd ugyanúgy, mint a csirkemellet, szórd meg liszttel, kevergesd néhány percig, majd öntsd fel a húslevessel. Ha felforrt, add hozzá a mazsolát és a lencsét. Újraforrás után, lefedve főzd még kis lángon körülbelül 10 percig. Amíg fő, mosd meg a hagymát, aprítsd fel, és a sült hússal együtt öntsd a sütőtökhöz és az almához. Ízlés szerint őrölt csilipaprikával megszórva, forrón tálald.

Fehérbab-sütőtök saláta

Hozzávalók:










Elkészítés:




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.