3 szupergyors almás recept

alma rizottó csirke recept sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az almában egyszerűen nem lehet csalódni! Akár főételként, akár desszertként kínáljuk, az alma bármilyen alkalomra hálás és megbízható választásnak bizonyul!

Almás csirkefalatkák citrommal

Hozzávalók 6 személyre:
3 csirkemell
2 alma, lehetőség szerint "Braeburn"
olívaolaj
frissen őrölt bors és só
egy kis marék mogyoró

A mártáshoz:
1,5 dl joghurt
1 evőkanál folyékony méz
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 teáskanál apróra vágott kandírozott gyömbér
1 evőkanál mustár

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Elkészítés:

Tedd a mártás hozzávalóit egy tálba és keverd össze. Ízlés szerint ízesítsd sóval, borssal, tálalásig tedd hűtőbe. Negyedeld el az almákat, az almacsutkát dobd ki. A negyedeket vágd harmadokra, majd a harmadokat hosszában még egyszer vágd félbe.
Hevíts fel kevés olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd az almák mindkét oldalát rövid ideig.
A csirkét vágd apró darabokra, ízlés szerint sózd, borsozd, majd enyhén pirítsd meg a serpenyőben kevés olívaolajon. Párosíts össze egy-egy almadarabkát egy-egy csirkefalattal fogpiszkálók segítségével, helyezd egy nagyobb tányérra őket. Szórd meg a nyársakat darált mogyoróval.
Ha szükséges, kínálás előtt melegítsd meg a nyársakat, és melegében kínáld fel őket a hűs szósz kíséretében!


Almarizottó mandulás panírban sült sajttal

Hozzávalók:
2 db piros húsú alma
5 dkg aranymazsola
25 dkg rizs
só ízlés szerint
40 dkg trappista sajt
10 dkg liszt
3 db tojás
15 dkg szeletelt mandula
olaj a sütéshez

Elkészítés:

A rizst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, hozzátesszük a mazsolát és felengedjük 4,5 dl forró vízzel. Fedő alatt készre pároljuk, majd a megmosott, kimagozott, kockákra vágott almát belekeverjük, és 15 percig állni hagyjuk, hogy az alma megpuhuljon benne. A sajtot hasábokra vágjuk, lisztbe forgatjuk, majd tojásba, újra lisztbe és tojásba, végül a mandulába forgatjuk. A bepanírozott sajtokat bő olajban vagy fritőzben kisütjük. A rizottót megformázva tálaljuk és küllő alakban köré rakjuk a kisült sajtrudacskákat.


Omlós-zamatos almás sütemény

Hozzávalók 8-10 személyre:
6 db alma
250 g vaj és kevés vaj a tortaformához
250 g kristálycukor
4 tojás
2 dl tejszín
200 g liszt
csipetnyi só
egy csomag élesztő


Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt (210 fokra, gázsütőn 7-es fokozat)! Kenj ki egy 28 cm átmérőjű tortaformát vajjal.
Hámozd meg az almákat és negyedeld el őket, a csutkákat és a magokat dobd ki. A negyedeket vágd további három-négy szeletre.

50 g vajat olvassz meg egy serpenyőben, és az almákat mindkét oldalon süsd meg. Ha kész, szórd meg 50 g cukorral, hagyd, hogy a cukor megolvadjon és karamellizálja a szeleteket. Helyezd a karamellizált almát a tortaformába, és egyenletesen oszd el.
A maradék vajat olvaszd meg a mikróban vagy forró vízben.
A tojásokat és a maradék cukrot tedd egy nagy tálba, és keverd össze elektromos keverővel, míg hab nem lesz. Az olvadt vajat és a tejszínt is add hozzá, és keverd tovább, amíg újra összeáll. A liszt, a só és az élesztő keverékét forgasd bele a habba, és keverd, hogy tésztává alakuljon. A tésztát öntsd a tortaformába, úgy, hogy az almákat mindenhol egyenletes mértékben elfedje.
A süteményt a sütő középső rácsán süsd 40-45 percig. Hagyd 10 percig hűlni, mielőtt megkísérled kivenni a formából. Ha kivetted, hagyd teljesen kihűlni, mielőtt átforgatnád a süteményes tálra. Amint átforgatod, a karamellizált alma megmutatja magát, és ellenállhatatlanul ínycsiklandó látványt nyújt.
A sütemény különös rajongást kelt vaníliaszósz társaságában.

Bódi Margó receptjeihttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101112-bodi-margo-receptjei.htmlPikáns borkorcsolyák macskajaj ellenhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101112-pikans-borkorcsolyak-macskajaj-ellen.htmlTejberizs sütve, gyümölccsel, karamellelhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101015-tejberizs-sutve-gyumolccsel-karamellel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.