fashion week kabát dzseki
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Örülünk, ha végre megtaláljuk a tökéletest, és akár hosszú évekig nem vagyunk hajlandóak megszabadulni tőle. Tévedés ne essék, nem pasikról, kabátokról lesz szó. 
A téli öltözködés 9 alapszabályahttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20101110-a-teli-oltozkodes-10-alapszabalya.htmlVariációk alapdarabra - camel kabáthttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20101110-variaciok-alapdarabra-camel-kabat.htmlTéli förmedvény: a jeticsizmahttp://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20101028-teli-formedveny-a-jeticsizma.html

A megrögzött keresés, próbálgatás és megalkuvás az őszi-téli szezonnal jár, legyen szó cipő- vagy kabátvásárlásról. Mi most ez utóbbira buzdítunk titeket, ugyanis az idei trend még a legválogatósabbaknak is kedvez. Kifinomult ballonkabát vagy vagány aviátordzseki? Idén mindkettő jöhet.

Klasszikus dominancia

Néhány évvel ezelőtt a ballonkabátról többnyire csak Columbo felügyelő jutott az eszükbe, jóllehet a neves angol divatház, a Burberry már a múlt évtizedben is ontotta magából az úgynevezett trenchcoatokat. Ezzel szemben mi újság ma? Nem kell üzletasszonynak, sem detektívnek lennünk ahhoz, hogy gardróbunkban legalább egy mutatós "trencs" lógjon, hiszen igazi univerzális darabról és domináns trendről beszélünk: viselhetjük torna- vagy balerinacipőhöz és persze tűsarkúhoz is. A klasszikus homokszínen túl megannyi árnyalatú darab közül válogathatunk, és a hosszra sem vonatkoznak szigorú szabályok. Mi teljesen beleszerettünk Christopher Bailey merész újításába, aki a Burberry ház számára gyönyörű puffos ujjú ballonkabátokat tervezett.


Aviátor szemüveg helyett dzseki

Okkal vádolhattok bennünket, hogy a Burberry ügynökei vagyunk, hiszen a következő trend is az angol divatháztól ered: az idei őszi-téli szezonban hatalmas irhagallérú bőrkabátokban indulhatunk neki a mínuszoknak. Persze ez sem újkeletű darab, a kifutón látott kombináció azonban már annál rendhagyóbb, hiszen Bailey többször is romantikus fodrokkal díszített ruhákkal párosította a markáns dzsekit. Ha mellőznéd az extravaganciát, irha- vagy szőrgallérú kabátodhoz viselj hosszú pólót és egyenes szárú farmert. Ja, és a magas sarkú ne maradjon le a lábadról!


Klasszikus vonalak

Ha camel szövetkabát, akkor Max Mara - gondolhattuk eddig, ellenben idén ősszel és télen az ominózus darab a konfekciómárkák kínálatába is befészkelte magát. Ezen felesleges csodálkozni, hiszen mind a szín, mind pedig a szabás remekül párosítható hasonlóan letisztult ruhákkal, szoknyákkal és nadrágokkal. Persze nem szeretnénk megfékezni a bátrabbakat, akik az ellentétek vonzásában inkább szakadt farmerrel és fűzős platformcipővel viselnék a finom darabot. Ha sikerül jó minőségű, puha gyapjúból készült kabátot vásárolnunk, biztosan nem kell fagyoskodnunk.


Angyalbőrben

A military trend mellett már mi is többször kardoskodtunk, és reméljük, hogy sikerült megszerettetnünk ezt a markáns, olykor hanyag vonalat. Szó sincs arról, hogy slampos terepszínű kabátok viselésére buzdítanánk, hiszen a kínálatban rengeteg elegáns, a zsinóros felöltőkre és a zubbonyok gombolására emlékeztető darabot találunk. Kontrasztos összképhez érdemes romantikus ruhákkal párosítani a katonás trendet, bár kiegészítőink nyugodtan lehetnek bőrből és fémből. Ha pedig semmi kedved pörgős szoknyában végiggályázni a napot, hát kapj fel hosszú, zipzáros kheki dzsekit, hozzá egy egyszerű csizmát, és a mosolyod se hagyd otthon!


Feltámadt a pufajka

Ha eddig szomorkodva, csak a síelések vagy a szánkózások alkalmával vetted elő a sportos dzsekidet, mondván, hogy efféle darab máshová nem való, van egy jó hírünk: a pufajkaszerű kabátok reneszánszukat élik. Retróboltokban találhatunk igazi sokkoló, fájdalmasan neonszínű darabokat, bár mi inkább a diszkrétebb színvilág barátai vagyunk. Egy jól kibélelt puffos dzsekiben biztosan nem fázol majd, és a kényelemről sem kell lemondanod. Persze az elegancia nem épp a pufajkák legfőbb jellemzője, mégis viselhetünk hozzá könnyed ruhákat és nőies lábbeliket, túrabakanccsal párosítva azonban már valóban hegyvidéki a viselet.


Brutális cipők Hollywoodbólhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101028-brutalis-cipok-hollywoodbol.htmlA legtrendibb kiegészítők télrehttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101104-a-legtrendibb-kiegeszitok-telre.htmlNőiesen férfias - őszi táskatrendhttp://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20101028-noiesen-ferfias-oszi-taskatrend.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.