bevásárlás utazás London stílus Steiner Kristóf
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az angolok stílusáról elsőre talán mindenkinek a hűvös elegancia és arisztokratikus kifinomultság jut eszébe - valójában azonban a szigetország divatját évtizedek óta egyetlen szó jellemzi: rebellió. London utcáin kilógni a sorból szinte lehetetlen: posztmodern punkok és neohippik, újkori feministák és gótikus éjkirálynők városa ez, ahol bármilyen legyen is a stílusod, biztosan megtalálod a kedvenc üzletedet, ahonnan akár pár ezer forintból is könnyedén felöltözhetsz.
6 ok, amiért Bécs jobb, mint a tengerparthttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20101102-6-ok-amiert-becs-jobb-mint-a-tengerpart.htmlPikáns ízek, forró kortyok - budapesti teaházmustrahttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101109-pikans-izek-forro-kortyok-budapesti-teahazmustra.htmlÉdes bűnbeesés - Az ország legjobb cukrászdáihttp://www.life.hu/szorakozz/programok/20101111-edes-bunbeeses-az-orszag-legjobb-cukraszdai.html

Pici üzlet - nagy fogás

"Végre egy hely, ahol nem rontották el a városképet bevásárlóközpontok!" - kiáltottam fel, mikor életemben először jártam Londonban, és élvezettel vetettem bele magam a barátságos kis üzletek forgatagába. Még a Bond Streeten sétálva sem érzi úgy magát az ember a kirakatok nézegetése közben, mint Julia Roberts a Micsoda nőben, mikor utcalányként lépett be egy elegáns butik ajtaján: az ötcsillagos elegancia itt nem párosul sznobizmussal. És bár itt, a Mayfair kerületben találhatók az úgynevezett "posh", azaz flancos divatházak showroomjai, a környék hangulata mégis inkább emlékeztet Virginia Woolf vagy Henry James regényeire, mint egy zsúfolt bevásárlónegyedre. A városközpontban megbúvó titkos kedvenceim a Berwick Streeten találhatók: az itt sorakozó használtruha-barlangokban akár 5-10 fontért is találhatunk Fred Perry kardigánokat, Ralph Lauren zakókat vagy épp Martens bakancsokat.

Bővebb infó:http://www.myspace.com/bangbangexchange

Csúf plázák helyett csinos placcok

Az üzletközpontok robusztus, modern betontömbök helyett csinos kis palotaként emelkednek az őket körülvevő, apró pubok fölé. A Soho kapujában fehérlő Libertyt tavaly a világ legjobb bevásárlóközpontjának választották a boltkórosok, a Knightbridge-ben álló Harrods pedig olyan meseszép, hogy többen tekintenek rá inkább egyfajta modern múzeumként, mint shopping hot-spotként. Mókás, hogy a szigorú szabályok értelmében ide tilos fedetlen vállal belépni, így amikor életemben először tévedtem erre - ujjatlan pólóban - egyszerűen vettem egy pár fekete zoknit a szomszédos kis fehérneműboltban, levágtam a végeit, és a karjaimra húztam őket - így már előzékenyen kinyitották nekem az ajtót. Szintén kihagyhatatlan az Oxford Streeten található Selfridges is, ahol július közepétől karácsony van: a Christmas Shop az üzletház alagsorában óriási fenyőkkel, csillogó díszekkel és szexi Mikulásnak öltöztetett hoszteszekkel várja azokat, akik úgy érzik: sosem elég korai eldönteni, milyen színbe öltöztessék a fát ebben a szezonban. A hatalmas, csillag formájú Oxford Circusre érkezve ki sem kerülhetjük a Topshop ötszintes épületét. A híres, Kate Moss nevével fémjelzett kollekciók mellett a nagyvárosi férfit megcélzó Topman Design is az árban középkategóriás, kiváló minőségű és mindig az aktuális trendeket meglovagoló brand leányvállalata.

Bővebb infó: http://www.topshop.com

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



Én elmentem a vásárba fél pénzzel...

London legfőbb erénye - számomra -, hogy ebben a városban mindenki kortalan, erre pedig legjobb példa az örök punk díva, Vivienne Westwood. A város legfelkapottabb piacain éppen ezért korra és nemre való tekintet nélkül bárki talál magának must-have darabokat a vintage, azaz minőségi, dizájner-használtruhák között. A Portobello Market ismerős lehet Hugh Grant Notting Hill című filmjéből - itt található a híres "kék ajtós ház", amelyet régiségeket árusító bódék szegélyeznek. Kelet-London nyüzsgő piaca a Bricklane, amely egykori gyárhangárokban várja a divat és a gasztronómia szerelmeseit: a világ minden pontjának specialitásait megkóstolhatjuk eldobható papírdobozokból, legyen szó karibi, afrikai, indiai vagy izraeli konyháról - mindezt 3-5 fontért. Az új "place-to-be" - ahogy a britek nevezik - a Broadway Market, amely a London Fields nevű park mellett található. Itt szombatonként lelhetünk valóságos kincsekre, legyen szó emberöltő korú Burberry ballonkabátról, ütött-kopott ezüst étkészletről vagy egy mennyei, vegetáriánus hamburgerről.

Bővebb infó:
http://www.broadwaymarket.co.uk/

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



6 ok, amiért Bécs jobb, mint a tengerparthttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20101102-6-ok-amiert-becs-jobb-mint-a-tengerpart.htmlMagyarország 4 páratlan úti célja őszrehttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20101029-magyarorszag-4-paratlan-uti-celja-oszre.htmlKényeztetés mesterfokon - a legjobb wellnessközpontok Magyarországonhttp://www.life.hu/szorakozz/utazas/20101111-kenyeztetes-mesterfokon-a-legjobb-wellnesskozpontok-magyarorszagon.html


Steiner Kristóf

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.