Sózd magad! - Tuti bőrszépítő praktikák

szépség kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Biokultúránk egyik fő kegyvesztettje a só: lépten-nyomon azt halljuk, mennyire egészségtelen. Mi most megpróbálunk leszámolni ezzel, mégpedig kedvenc kozmetikumaink és szépségpraktikáink segítségével!

Biokultúránk egyik fő kegyvesztettje a só, ezt bizonyára mindenki tapasztalta már. Folyton azt halljuk, hogy sóból a lehető legkevesebbet vigyük be szervezetünkbe, ami számunkra azért is nehéz, mert a magyar ételek többsége bőséges só hozzáadásával készül. Mindezektől függetlenül mi mégis próbálunk leszámolni a só démonizálásával, ugyanis nem csak ízesítésre alkalmazható! Ezt kedvenc sós szépségpraktikáink és kozmetikumaink segítségével be is bizonyítjuk.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Himalájai sószappan

Furcsamód ez a nemes sókristálytömb a nők többsége számára teljesen ismeretlen, pedig az egyik leghatékonyabb kozmetikum a zsíros bőr ápolására. A drogériákban kapható tömbök száz százalékban sót tartalmaznak, így viszonylag rövid az összetevők listája, és híre sincs baljós nevű parabéneknek. Csökkenti a túlzott zsírtermelést, valamint eltávolítja az elhalt hámréteget, és ami még ennél is jobb: úgy tűnik, hogy egyetlen tömb megvásárlásával egy életre megoldottuk az arctisztítást, ugyanis szinte a végtelenségig kitart.

Használata nagyon egyszerű: a bevizezett sótömbbel enyhén masszírozd át az arcod, majd hagyd megszáradni. Ne lepődj meg, a só néhány perc után kikristályosodik az arcodon, amit könnyedén letörölhetsz, de éjszakára akár fent is hagyhatod.

Holt-tengeri iszap

A Holt-tengerről köztudott, hogy a legnagyobb sótartalommal bíró tenger, így nem meglepő, hogy a mélyéről származó iszap kiváló kozmetikum. Ma már a kényeztető wellnesskúrákon is alkalmazzák a gyógyító masszát, ennél viszont jóval költségkímélőbb megoldás, ha saját fürdőszobánkat alakítjuk át kényeztető szalonná. Holt-tengeri sóra a bioboltok kínálatában bukkanhatunk, de kipróbálásképp először érdemes kis kiszerelésűt vásárolni, ugyanis a koncentrált sómennyiséget nem minden bőr tolerálja. Szinte végeláthatatlan azon bőrbetegségek sora, melyeket holt-tengeri iszappal orvosolhatunk: ekcéma, pikkelysömör, akné, különböző allergiás bőrkiütések, de szimpla bőrtisztító kúraként is alkalmazhatjuk.

Így használd: Benedvesített bőrre vidd fel a masszát, majd hagyd megszáradni. Száradás után egyszerűen lemoshatod, vagy bőrradírként alkalmazva, finoman ledörzsölheted. Igazi felüdülés lesz a bőrödnek.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Tengeri sós fürdő és bőrradír

Végül következzen a legegyszerűbb praktika, mellyel életet lehelhetünk a napsugaraktól lestrapált bőrünkbe. Csupán némi tengeri sóra van szükséged, de persze használhatsz speciális holt-tengeri sót is, melyet zacskós kiszerelésben vásárolhatsz meg.

Így használd: ha teleengedted a kádat, máris adagolhatod a sót, durván egy-másfél bögrényit. Ha úgy érzed, hogy túlságosan csíp a víz, vagy nagyon kipirosodik a bőröd, a következő alkalommal csökkentsd a mennyiséget, ellenkező esetben pedig növelheted. A sót persze bőrradírként is használhatod, méghozzá úgy, ha a felhasználandó mennyiséget elfelezed, egyik részét a vízbe öntöd, a másik adag sóval pedig átdörzsöld a vizes bőröd. Ezután jöhet egy könyv a kézbe és illatgyertya a közeledbe. Hidd el, új emberként hagyod majd el a fürdőt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.