Szélfútta vagy retro? - Szexi frizurák őszre

hajviselet frizura tavasz haj ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az évszakváltás mindig tökéletes időzítés a stílusváltáshoz. Persze butaság hanyatt-homlok a trendek után futni, azért mutatjuk most meg az őszi-téli szezon legkedveltebb frizuráit, hogy inspirálódj! 

Szerencsénk van, hiszen több stílus közül is válogathatunk, kipróbálhatunk eddig ismeretlen fazonokat, de akár a saját ízlésünk szerint is viselhetjük a kifutók fodrászai által kreált frizurákat. Ami a legfontosabb: a több szezon óta tartó rövid haj hegemónia idén ősszel végképp megdől.

Androgün

Nem meglepő, hogy a férfias ruhák után már a férfias hajviselet is bekúszott a kifutóra. Ezzel a markáns frizurával tökéletesen hangsúlyozhatjuk az arcunkat, persze csak akkor, ha van hozzá bátorságunk. Ez a frizura minden hajhosszból elkészíthető, csupán az a lényeg, hogy kellően oldalra eső választékot húzzunk, majd szigorúan vaxoljuk le a tincseket. Hajunk többi részét fogjuk szoros lófarokba. Ha rövid frizuránk van, a tincseket egyszerűen csak fésüljük a fülünk mögé.

Volumen

Úgy tűnik, az agyonvasalt hajak ideje végleg lejárt, újból a dús, tupírozott frizuráké a főszerep. Mindenféle hajtípusból készíthetünk megnövelt volumenű frizurát, csak a kellékeken múlik, milyen lesz. Hajmosás után használj hajhabot, majd előre hajtott fejjel szárítsd át a tincseket. Ha elkészültél, fejtetődön tupírozz fel néhány tincset, és enyhén fésüld le őket, vagy hátul néhány hullámcsat segítségével tűzd fel a hosszabb szálakat. Nem az a fontos, hogy tökéletes kontyot készíts, inkább a kellemesen összeszedetlen és kócos összhatás a cél.

Retro

Az elfeledett diszkókirálynő séró a szezon egyik irányadó trendje. Szerencsénkre az elkészítése nem túl bonyolult, feltéve, ha ügyesen bánunk a körkefével. Ennek a frizurának is a hajhab az alapja, sőt, itt semmiképp sem szabad spórolni a formázóval, majd jöhet a körkefés szárítás. Kevésbé gyakorlottaknak meleg hajcsavarókat javaslunk. Fontos, hogy nagy loknikat készíts, amik puhán keretezik az arcod, így igazán nőies leszel. Végezetül érdemes Farrah Fawcett módjára kifelé szárítani a frufrudat, majd némi lakkal fixálni a művet.

Szélfútta

Ez a trend bizonyára azoknak kedvez, akik a fentiek olvasása során végig azt gondolták: én biztosan nem kelek egy órával hamarabb, csak hogy trendi legyen a frizurám. Nos, van egy jó hírünk: a szélfútta frizura több ízben is megjelent a kifutón. Sajnos csak vállig vagy az alá érő hajból készíthető el, ugyanis ennél a hossznál már kiküszöbölhető a szalmakazal-effektus (bár ez is divat, mint azt már bemutattuk). Semmi más dolgod nincs, mint lazán az ujjaiddal megszárítani a hajad, néhány tincset akár felcsavarhatsz az ujjadra szárítás közben. Ennél a fazonnál nagyon fontos, hogy a hajad egészséges legyen, mert a hajfényspray azért nem az igazi.



Takács Nóra modell, az OzoneNetwork csatorna időjósa az őszi frizurákról:

Sosem voltam az a Sámson típus, aki a hajában hordja a csáberőt. Nincsenek dús tincseim, és a hajszobrászok sem tartanak a múzsájuknak. Az én hajam vékony szálú, vállig ér és világosbarna, mióta az eszemet tudom. Festeni sosem engedtem, ezért jó pár modell munkának búcsút inthettem, de nem bántam meg. Hiszek a természetességben. Ezért akadt meg a szemem egyből ezen a "szélfútta" hajviseleten. Szép, szép, nekem is nagyon tetszik, de muszáj lerántanom a leplet! Ezeket a "természet lánya" hajakat ugyanannyi (ha nem több) ideig készítik a fodrászok a színfalak mögött, mint bármely más, "megcsinált" frizurát. Nem szabad mindent elhinni! Egyszer szerepeltem Franciaországban egy fodrász szalon óriásplakátján: a hajam csillog-villog, hosszú és gyönyörű! Kár, hogy póthaj az egész. Tényleg nem szabad mindent elhinni! A minap viszont vettem egy szuper hajmaszkot elég borsos összegért. Már kétszer használtam, és most várom a csodát. Kit tudja, hátha ez kivétel, és tényleg bejön...

Takács Nóra jelenleg az OzoneNetwork időjósa. Mielőtt a csatornához került, 6 évig dolgozott a nemzetközi divatvilágban modellként. Számos magazinban jelentek meg képei. Itthon több reklámban is láthattuk, Ázsiában Motorola kampányban szerepelt, Európában megannyi smink- és hajkampányban vett részt, pl. Armani, L'Oreal, Maybelline. Hónapokig élt különböző kultúrákban, részese volt a nemzetközi divatéletnek. Többek között Párizs, Milánó, Madrid és Szöul kifutóin szerepelt, így első kézből tájékozódott a trendek alakulásáról.

Nóra fotóit itt nézheted meg.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.