hagyma paradicsom leves
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a hagymaleves különlegességét a paradicsomnak köszönheti, tehát ne a klasszikus franciára számítsatok. Azért pirítós kell a tálaláshoz...

Hagymaleves, de nem a szokásos francia: szép fehér főzőhagymát és paradicsomot találtam a boltban, ezeket hoztam össze némi fokhagymával, borral és tejföllel (tejszínt is lehet tenni bele, nekem tetszett, hogy kicsit savanykás volt a végeredmény).


Hozzávalók
(2 fős adag)

- 3 nagy főzőhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 nagy paradicsom
- 1 pohár fehérbor
- kb. 1 dl tejföl
- só, bors

A tálaláshoz:
- kenyér
- vaj
- sajt

A hagymát vékonyan felszeletelem, és pár percig párolom a felolvasztott vajon. Hozzáadom az apróra vágott/zúzott fokhagymagerezdeket, egy percig együtt pirítom őket, majd felöntöm egy pohár borral. Lefedve kb. 15 percig párolom, időnként megkeverve (ha szükséges, öntök alá egy kis vizet). Közben pár szelet kenyeret vágok, megkenem vékonyan vajjal, és beborítom sajtszeletekkel.
Miközben fő a leves, forró sütőben pár perc alatt megsütöm a kenyérszeleteket. A levest összeturmixolom, hozzákeverem a tejfölt és annyi vizet, hogy sűrű levest kapjak. A paradicsomot apró kockákra vágom, a leveshez adom, sózom, borsozom és felforralom. A sajtos pirítóssal tálalom.


Wittner Lilla

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.