cukkinis töltött zöldség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A töltött zöldségek könnyűek és egészségesek, a ricottával töltött cukkinit hús nélkül a vegetáriánusoknak is ajánljuk. 

Hozzávalók 4 személyre:
4 nagy vagy 8 kis cukkini
250 g ricotta
200 g szalonna
2 hagyma
1/2 csomó bazsalikom
olívaolaj
parmezán

Elkészítés:

Párold meg a hagymát egy kis olívaolajon, de ha nem vagy vegetáriánus, 200 g szalonna zsírján is piríthatod. Mosd meg a cukkinit, hosszában vágd félbe, és vájd ki a közepét. Keverd a hagymához (és a szalonnához) a ricottát, majd szórd meg bazsalikommal, töltsd be a cukkinik egyik felébe, szórd meg parmezánnal, tedd rájuk a másik felüket, majd kend meg olívaolajjal. A töltött cukkíniket tedd 200 fokra előmelegített sütőbe, és süsd őket 35 percig. Forrón tálald, köretnek rizs illik hozzá.

Szilvatortahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101118-szilvatorta.htmlVirgin forralt borhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101112-virgin-forralt-bor.htmlBódi Margó receptjeihttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101112-bodi-margo-receptjei.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.