Tedd, ne tedd: karácsonyi dekorációs tippek, hogy minden tökéletes legyen

karácsony dísz fény tippek dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha azt hiszed, karácsonykor nincs határa az édes kis csillogó dekorációknak, tévedsz. Ahelyett, hogy mindent hazavinnél a boltokból, vagy felaggatnál a polcokra, előbb gondold át, valóban jól néznének-e ki a lakásodban.

Thinkstock
Thinkstock


1. Ne használj túl merész izzókat!

Unod a régi fényeket a fán? Rendben, de ahelyett, hogy lámpakörte nagyságú égőkkel próbálnád meg feldobni a karácsonyfád, inkább tedd azokat az ablakba vagy az ajtó köré. A túl nagy díszek egyébként is csak a többméteres fenyőkön mutatnak jól. Azáltal viszont egyszerűen és látványosan teremthetsz karácsonyi hangulatot a lakásban, ha olyan helyekre szereled fel az égősorokat, amelyek elsőre szokatlannak tűnnek. Akár azt is megteheted, hogy egy nagy üvegtálat vagy egy hatalmas üvegvázát töltesz meg a fénysorral - szó szerint az otthonod fénypontja lesz.

2. Óvatosan a csillogással!

Karácsonykor valóban elengedhetetlen a csillogás, de még mielőtt belevakulnál az ünnepi dekorációba, próbálj meg mértéket tartani. Ha például csillogó étkészletet használsz gyertyákkal, legalább a szalvéta legyen matt színű. A koszorú díszítésénél és a karácsonyfa dekorációjánál is használhatsz matt, de mégis fényes díszeket: ne feledd, a kevesebb több, és sokszor jobban is mutat.

Thinkstock
Thinkstock


3. Használj egyszínű díszeket!

Ha az amerikai fehér stílusú karácsonyfa mellett döntesz, gondolj arra, hogy nem használhatsz meggondolatlanul akármilyen régi jól bevált díszt. A szabály egyszerű: fehér fához válassz egyszínű díszeket. Az egyszínű, élénkpiros, élénkzöld, kék, lila és a szivárvány további színeiben pompázó díszeket persze vegyesen is felteheted a fára, csak arra ügyelj, hogy a harmónia megmaradjon a színes díszek között.

4. Ne ess túlzásba az első ajtós dekorációval!

Megértjük, hogy az ünnepek alkalmával végre szeretnéd kiélni a kreativitásodat, de mielőtt az ismerőseid összekevernék a lakásod ajtaját egy dekorboltéval, fogd vissza kicsit magad. Ha szereted feldíszíteni az ajtódat, miért ne tehetnéd egész télen? Váltogasd például hetente a díszítést, így minden ötletedet bevetheted tavaszig.

Thinkstock
Thinkstock

5. Figyelj a színekre!

Ha szeretnél különböző színű gyertyatartót, vázákat és egyéb dísztárgyakat venni, figyelj arra, hogy harmonizáljanak egymással. A trükk az, hogy egyetlen szín mellett döntesz, és annak különböző árnyalatait használod. Képzeld csak el, mennyire jól mutat a világoskék a sötétkékkel vagy a türkizzel.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.