Prágától Bázelig - Varázslatos adventi vásárok Európában

Bázel karácsony Koppenhága ajándék utazás Köln vásár Brüsszel Prága
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fahéj és forralt bor illata száll, a kis faházak előtt számtalan ember lesi, mivel tudna örömet szerezni szeretteinek. Sok ezer parányi fénypötty jelzi: közeleg a karácsony. Jó a hangulat, olyan, mintha meseországba csöppennél, csak követned kell a finom vaníliás mandula illatát, az édes aromát. Íme, Európa legszebb karácsonyi vásárai. 

A karácsonyi forgatagok nagyon népszerűek, ilyenkor pompás fényszoknyába bújnak az óvárosok, a nagyobb terek, hogy felépüljenek a kis bodegák, és megkezdődjön az adventi vásár. Gondolj egy merészet, csomagold be a legmelegebb kesztyűdet, a legpuhább sáladat, és látogass meg egy ismeretlen, csodás, karácsonyi lázban égő várost!

1. Prága

A csehek nagyon hamar felkészülnek az adventre: már november közepétől megjelennek a díszek a kandellábereken, készül a város a nagy turistadömpingre. Az Óváros téren és a Vencel téren is klasszikus vásárteret találunk, gyönyörű karácsonyfákkal és vidám zenebonával. Az itteni vásár különlegessége, hogy sokszor koncerteket rendeznek és karácsonyi dalokat éneklő kórusok teszik még hangulatosabbá a prágai estét.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Mikor?
november 27.-január 2.
Minden nap 9:00-19:00
Hol? Óváros tér, Vencel tér

2. Koppenhága

Nagy és különleges vásár várja azokat, akik Koppenhágát választják. A helyszín igazán meghökkentő: a Tivoli kert Európa legrégebbi vidámparkja. Fényárban úsznak a régi körhinták, a fák, az épületek, olyan, mintha Alice csodaországába csöppentünk volna. A vidámparkban van egy tó is, amit ilyenkor korcsolyapályává varázsolnak. Aki járt már a koppenhágai karácsonyi forgatagban, bizton állítja, hogy felejthetetlen decemberi élmény.

www.copenhagenphotos.dk
www.copenhagenphotos.dk

Mikor?
november 20.-december 30.
Minden nap 11:00-éjszakáig
Hol? Tivoli kert

3. Köln

Egész Németországon végigsöpör adventkor a karácsonyi őrület: több mint 2000 ideiglenes mesevilág várja a vásárlókat, kíváncsiskodókat. A legszebb talán a suttgarti és a kölni vásár. Kölnben négy nagyszabású karácsonyi fesztivált rendeznek: a Dóm téren, az Új piacon, a Rudolfplatzon, valamint igazi kuriózum a Középkori karácsonyi vásár. Bohócok, mutatványosok, bábszínházi előadások, középkori ruhákba bújt árusok teszik még hangulatosabbá a csillogó estéket.

www.koeln.de
www.koeln.de

Mikor?
november 22.-december 23.
Minden nap:11:00-21:00
Hol?
Dóm tér, Új piac, Rudolfplatz, Csokoládémúzeum mellett

4. Brüsszel

2003-ban Európa legérdekesebb karácsonyi vásárává választották a St. Catherine térről induló adventi piacteret. Több utcában se szeri, se száma a bódéknak. Megtanulhatsz csokit formázni, s persze válogathatsz az ezernyi csokoládékülönlegességből is. Érdekesség, hogy itt nem kolbászt és egyéb sülteket kínálnak a vendéglátós bodegák, hanem a nemzeti eledellel, a kagylóval lakhatunk jól a hosszú séta alatt. Nem kifejezetten karácsonyi étek, de a belgák minden időben a kagylóra esküsznek. Itt is lehet korcsolyázni, sőt külön piciknek kialakított korcsolyapálya is van.

www.brusselspictures.com
www.brusselspictures.com

Mikor?
november 26.-január 2.
H-Cs 12:0- 21:00
P-V:11:00-22:00
Hol?
St. Catherine tér

5. Bázel

Nem a legolcsóbb, de annál szebb vásár a barfüsserplatzi forralt bor illatú csodavilág. Itt található Európa leghosszabb karácsonyi fényekkel kivilágított utcája is. Az igazi gurmand-ok fondüzhetnek, de a klasszikus kolbász-kenyér kombinációban sem lehet csalódni. Bázel híres Johann Wanner karácsonyi házáról. Wanner a karácsonyfadíszek koronázatlan királya, már Washingtonban, a Fehér Házban is díszített fenyőt kézzel festett, szájjal fújt gyönyörű díszeivel.

www.baslerweihnacht.ch, www.christmasmarkets.com
www.baslerweihnacht.ch, www.christmasmarkets.com

Mikor?
november 25.-december 23.
Minden nap 11:00-20:00
Hol?
Barfüsserplatz

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.