Karácsonyi ajándékötletek a konyhából - Imádnivaló meglepetések házilag

meglepetés karácsonyi ajándék ajándék takarékos sütemény édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sok pénzt megtakaríthatsz, ráadásul igazi különlegességekkel lepheted meg szeretteidet, ha a karácsonyi ajándékot nem üzletben veszed meg, hanem magad készíted el. Íme, néhány ötlet a konyhából!

Ásd elő azokat a kávés csészéket, amiket mindig megtartasz, de igazából nem használsz, extra üvegvázákat, tölteléket, és már neki is láthatsz az ajándék készítésének.

Formás bögrék isteni finomságokkal töltve

Gyűjts össze formás, mutatós bögréket, tálakat vagy vázákat, és töltsd fel édességgel - a legjobb, ha különlegességeket válogatsz össze, amelyeket esetleg szintén magad készítettél el. Az édességet szépen becsomagolhatod átlátszó csomagolópapírba, melyet átköthetsz fényes piros, zöld vagy arany masnival - a lényeg, hogy tükrözze a karácsony színeit. Egyedi karácsonyi címkével, melyet személyes üzenettel is elláttál, egyedi, személyre szóló karácsonyi ajándék.

Thinkstock
Thinkstock

Mézeskalácsok a fára

Nem mindenkinek van kedve vagy ideje karácsonyra mézeskalácsot sütni - sok fiatal mond le erről az illatos édességről, még akkor is, ha szereti. Ha jártas vagy a konyhában, és van olyan ismerősöd, aki tudomásod szerint nem szívesen áll neki a kétségkívül munkával járó vállalkozásnak, lepd meg saját készítésű kalácsokkal. Sütés előtt néhány forma tetejét szúrd át, hogy később szalaggal a fára lehessen akasztani őket. A kisült, kihűlt kalácsokat díszítsd kedved szerint, és a fára valókkal együtt rendezgesd el színes papírral bélelt dobozba. Biztosan mosolyt csalsz majd ezzel a kedvességgel az ajándékozott arcára.

Thinkstock
Thinkstock

Csokoládés nyalánkságok meglepetésként

A csokoládé közismert hangulatjavító - akkor pedig főleg, ha magad készítesz belőle isteni nyalánkságot. A házi csokibonbon tökéletes ajándék, ha viszont egyszerűbben elkészíthető finomságot keresel, válaszd a a fudge névre hallgató édességet. Ez az amerikai találmány méltán népszerű már Európában is: csupa csoki és szirup az alapja, és szinte bárhogyan ízesíthető - az interneten rengeteg receptet találni. Könnyen és gyorsan elkészíthető édesség, az evését azonban nehéz abbahagyni. Készíts egy jó adagot, szeld fel, tedd színes papírral bélelt dobozba, amelyet köss át szalaggal, és mellékelj hozzá egy kedves karácsonyi üdvözletet. Imádni fogja, akit meglepsz vele!

Thinkstock
Thinkstock

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.