Csúcsra fel! - 4 kihagyhatatlan úti cél síeléshez

utazás gleccser program barátok síelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akár csak egy napra, akár hosszabb hétvégére tervezel, itthon és a környező országokban is számtalan remek síterep között válogathatsz, attól függően, hogy a családdal utaznál, vagy a barátaiddal csúsznál le a gleccsereken! Ne foszd meg magad a fehér hegycsúcsok és a szabad siklás fantasztikus élményétől!

1. Fedezd fel Erdélyt!

A Csíkszeredához tartozó hegyvidéki Hargitafürdő a kitűnő hóviszonyoknak köszönhetően napjaink egyik legkedveltebb síközpontja. A téli sport szerelmeseinek otthont adó fürdő- és üdülőhely kicsi, ám dinamikusan fejlődik, amelyet évente átlagosan 160 napig gyönyörű hó borít. A három különböző szintű, felvonóval ellátott sípályája mellett az utóbbi években több, kisebb sípályát is kialakítottak.

http://szekelyszallas.hu
http://szekelyszallas.hu

A Vargyas-kráterben novembertől májusig felvonós sípálya működik, a kezdők sípályája a Súgó-patak forrásvidékén helyezkedik el, míg a déli oldalon a rendkívül meredek Mihály-havasi felvonós sípálya található.

A Life tippje

A Madarasi-Hargita 1801 méter magas csúcsa viszonylag könnyen, egyórás gyaloglással megközelíthető, a jelzett úton haladva borókafenyő és áfonyabokrok között érkezel a csúcsra! A tetőn kövekből kirakott piramis jelzi a Hargita-hegység legmagasabb pontját, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a tájra!

2. Mozarttól a sípályákig

Ha szeretnél egy felejthetetlen téli vakációt, Mozart szülővárosa páratlan lehetőség, hogy összekapcsolhasd Európa egyik legszebb városát a síeléssel. Salzburg az ellentétek városa és a gasztronómia Mekkája: a szemet gyönyörködtető, színes házak, lenyűgöző várak és fényűző paloták felfedezése mellett a legmenőbb éjszakai bárokban szórakozhatsz. Ha elfáradtál az egész napos sportolásban, kellemes, barátságos sörözőkben töltheted az estéket, és megkóstolhatod a Wilder Mann, a Stiegl Keller vagy a Zipfer Brauhaus söröket, amelyeket helyben főznek.

www.leoganger-bergbahnen.at
www.leoganger-bergbahnen.at

A tartományban több mint 23 sírégió, 580 korszerű felvonó és 1700 kilométer kiválóan előkészített pálya vár rád! Salzburg síterepe hatalmasat fejlődött az utóbbi évtizedekben, a katschbergi pályarendszer új, 3 km-es lejtőjén élvezheted a lesiklást, Hochkönig régióban két modern lift is épült, amely összeköti Hinterthalt és Hintermoost, így 150 km összefüggő rendszer garantálja a páratlan élményt. Ha mókázni szeretnél, a Nightparkban megteheted, ha pedig esti síelésre vágynál, a kivilágított pályán belecsúszhatsz a fényes éjszakába!

A Life tippje

Foglalj jegyet a Mozart-hét nevű zenei fesztiválra, amely január 21. és 30. között zajlik Salzburgban.

3. Síaréna a Bakonyban!

Eplény, a népszerű síparadicsom Veszprém és Zirc között fekszik. Az Ámos-hegyi Pihenőerdőnél találhatod a Nordica Síarénát, amely hazai viszonylatban nagyon jól felszerelt. Öt hóágyúzható pálya és két, éjszaka kivilágított sípálya biztosítja a tökéletes mókát, de csúszhatsz a szánkópályán is, ha nem akarsz, vagy nem tudsz síelni. Az idei szezonban üzembe helyezték hazánk első négyüléses sífelvonóját, a Szent Sólyom ülőliftet, amely 756 méter hosszú és 2,2 m/s sebességgel szállítja a téli sport szerelmeseit.

http://skiarena.hu
http://skiarena.hu

Ha bevállalós vagy, tesztelheted Magyarország legmeredekebb sípályáját, amelynek lejtése helyenként a 30 fokot is eléri! Gyakorlóként lankásabb pályát is választhatsz, hogy jövőre biztos tudással száguldhass az extrém lejtőkön!

A Life tippje

Bulizz a barátaiddal január 8-án az Apré-Sí Partin, ahol éjfélig DJ Gabriel Green zenél!

4. Irány a Bükk!

Az ország jelenleg legnagyobb síparadicsoma Bánkúton, a Bükki Nemzeti Park csodaszép területén található, Miskolctól kb. 25 kilométerre.
A pályarendszer 6 különböző fokozatú lesiklópályából, 2 könnyebb tanulópályából áll, továbbá 4 húzó és 4 tolókaros sífelvonó valamint hótaposó gépek biztosítják az ideális síelési körülményeket.

http://bankut.hu
http://bankut.hu

A szánkózás kedvelőinek elkülönített szánkópálya garantálja az élvezeteket, a sífutók és sítúrázók pedig Bánkút közvetlen szomszédságában három futókört fedezhetnek fel.

A felvonók naponta kilenctől délután négyig működnek, szombatonként esti kivilágítással fél kilencig. A pályák alján büfé, étterem és panzió vár, mesés, hangulatos természeti környezetben! Szép időben a Tátra csúcsait is lefotózhatod.

A Life tippje

A környék további remek kirándulóhelyeket is kínál: látogass el Szilvásváradra, amelynek központjából gyalog sétálhatsz el a festőien szép Szalajka-völgy bejáratához. Ne hagyd ki Lillafüredet sem, ahol kiadós sétákat tehetsz a Hámori-tó körül, vagy megtekintheted az István-barlangot, amely a környék legnagyobb cseppkőbarlangja.

Hogyan védekezzünk síeléskor? - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=s3D7z8urqhKsNGSk


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.