fashion week ciki évtized
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Olykor még a legjobb stílusérzékkel megáldottak is belesétálnak a különböző trendcsapdákba. Beszélhetünk hírességekről is, de persze kiváltképp az utcára kilépve szembesülhetünk a katasztrofális divathóbortokkal.  

Viseltél valaha műanyag klumpát? És palesztin kendőt? Esetleg narancssárgára színeztetted magad a barnítószalonban? Ha mindezek közül akár egy is igaz rád, néhány pironkodó pillanat vár rád a következőkben, hiszen a felsorolt divathullámok is felkerültek a "becses" tízes listára. Nézzük!

1. Rácsos szemüveg

Először is köszönjünk meg Kanye Westnek a szíves közreműködést, akinek hála elöntötték a szórakozóhelyeket a gagyi műanyagból fröccsöntött rácsos rémségek. Tizenévesen és buliban még oké, azt viszont nem értjük, hogy amúgy valódi egyéniséggel rendelkező csajok miért pózolnak ebben a förmedvényben?

Forrás: AFP
Forrás: AFP


Szólj hozzá te is: Szépülj eredményesen!



2. Ed Hardy

Nem, nem, nem és nem! Talán Kozsó az egyetlen ember ebben az országban, de lehet, hogy az egész bolygón is, akinek megéri bevállalni a csilivili öltözékeket. Jóból is megárt a sok, Ed Hardyból meg aztán pláne, hiszen ezek a cuccok olyan bizarr módon eklektikusak, hogy az már szinte fáj. Halálfej és flitterek? Nem csodálkoznánk, ha a rocker-társadalom szégyenkezne a csillámló kövecskékkel kirakott koponyák láttán.

AFP, http://edhardyshop.com
AFP, http://edhardyshop.com

3. Crocs

Kettő elfogadható indok létezik a műanyag klumpa viselésére: ha még nem múltál el tíz ves, illetve a kerti locsolás során nem akarod, hogy beázzon a papucsod. Ennyi. Felfoghatatlan, hogy a nyári kánikulában miért is gondolja bárki, hogy jó ötlet műanyag lábbelit viselni. Bizonyára nagyon jót tesz a bőrnek és elősegíti a szellőzést. A terep- és szivárványszínű modellektől pedig egyenesen következik a sikítófrász. Ez nem vicc.

www.crocs.eu
www.crocs.eu

4. Kamionos sapka

Elölről még egészen menőnek tűnik a srác sapkája, de mikor megfordul...Te jó ég, az ott egy háló? Miért nem hagyjuk meg a jó öreg kamionosoknak és a vezetőfülke magányának ezt a becses darabot? Ezer és egyszáz márka van, ami kifogástalan minőségű, egyedi baseballsapkákat és fullcapeket készít, felesleges beruházni egy hálós megoldásba.

http://urbangod.co.uk
http://urbangod.co.uk

5. Gumikarkötő

Érthető, hogy valaki szíves-örömest viseli magán a hitvallását. Ha mindezt mondjuk egy tetoválás formájában teszi, teljesen rendben van, de miért dönt úgy valaki, hogy idétlen színes gumikarkötőket aggat magára? A megrögzött rajongók vigasztalására szóljon, hogy még az olyan stílusikonok is bedőltek a kelekótya trendnek, mint Sarah Jessica Parker. Idehaza kétségtelenül a magyar trikolórt mintázó változat volt a trend mélypontja.

AFP
AFP

6. Palesztin kendő

Miközben a világ döntő többsége az arabokban látja az emberiség Belzebubját, mi vígan magunkra aggatjuk a palesztin kendőt. Pontosabban csak aggattuk, hiszen hála az idő múlásának, a becses darabok szép lassan kikoptak a divatmárkák kínálatából, és csak az olyan impozáns bevásárlóhelyeken lehet hozzájuk jutni, mint az utcai árusok bódéi illetve a metróaluljárók. Minden bizonnyal érdemes lett volna egy röpke kutatást végezni, hogy a megrögzött palesztin sálat viselők vajon hány százaléka volt képben azzal, hogy valójában mit is visel.

http://caniwear.it
http://caniwear.it

7. Leggings

Jóllehet, több divatösszeállításunkban is feltűnik a leggings, most mégis halállistán szerepeltetjük. Ennek borzasztó egyszerű oka van: mindaddig semmi gond a leggings viselésével, míg tulajdonosa tudatában van testi adottságainak, és ennek fényében húzza magára a cicanacit. No de mi a helyzet azokkal, akiknek karfiolra hasonlító fenekét csak ez a leheletnyi pamutdarab fedi? Nekik azt tanácsoljuk, hogy intsenek búcsút a leggingsnek, helyette inkább a fenékformáló farmerre szavazzanak.

8. Állatias sapkák

Nyuszifül és mackófül, valóban nagyon édes, kiváltképp ha egy csöppnyi babán láthatjuk, de mi a helyzet a felnőtt nők fején virító állatfülekkel? Nem könnyű egy tiltólistán említeni az állatmintás és -formájú sapkákat, hiszen egy bohókás szettben könnyűszerrel megállják a helyüket, de most is, mint általában, nem árt képben lenni saját adottságainkkal. Ha épp munkába indulsz, a mackófüles sapkád helyett inkább egy mutatós filckalapot húzz a fejedre!

www.berkeleyhat.com
www.berkeleyhat.com

9. Túlzott önbarnítózás

Olyan ez, mint mikor egy fesztivál sok száz ezres tömegében valaki elkezdi dúdolni a White Stripestól a Seven Nation Army dallamát. Biztos, hogy a következő percben már mindenki üvölti az ismert dallamot. Nos, az önbarnítós testápolókkal is ez a helyzet. Egy márka elkezdte, a többiek pedig, az első sikerén felbuzdulva, összekotyvasztották saját verziójukat. Igen ám, csak arról nem szólt a fáma, hogy a túlzott önbarnítózás súlyos "önmarcangolásba" torkollhat, hiszen a krém mellékhatásaként sárga foltok keletkeztek a bőrön. Őszintén reméljük, hogy a barnulási kedv végre alábbhagy.

AFP
AFP

10. Feliratok a fenéken

Ki ne szeretne otthon tréningnadrágban ejtőzni? Nincs ezzel semmi gond, kedvenc mackónadrágunk hűséges társunk a hétvégi semmittevés során. Az viszont már korántsem ennyire kellemes, hogy a hőn szeretett macinacit csúf feliratokkal látták el, méghozzá épp fenék tájékon, ezzel természetesen optikai mészárlásnak kitéve a járókelőket. Mert hát a divathóbortnak hála, egyre többen villogtak fenekükön hatalmas feliratokkal, és a gettós összhatást csak tetézte a lehajláskor kivillanó aprócska tangabugyi. Adjunk hálát, hogy ennek is vége, bár felesleges abban bíznunk, hogy a jövőben nem lép helyére egy hasonlóan gyomorforgató divathullám.

http://juicycouture.com
http://juicycouture.com


Ki a legdögösebb ötvenes? - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=fNAcD7NnJFOx6YPP


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNewtork műsorán!




Megdöbbentő képek: Óvodások a divatvilágban

/1101/_vod_2011110164858


Szíj Melinda-szatyor kapható!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110113-szij-melinda-divatot-teremt.htmlFelismered? Gyönyörű nő lett az egykori gyereksztár! - fotóvalhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110112-felismered-gyonyoru-no-lett-az-egykori-gyereksztar-fotoval.htmlLady Gaga brutális napszemüveget tervezett! - videóvalhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110111-lady-gaga-brutalis-napszemuveget-tervezett-videoval.htmlVigyázz! Veszélyes fegyver a divatos cipő!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110109-veszelyes-fegyver-a-divatos-labbeli.htmlÍme 2011 legocsmányabb lábbelije!http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110107-ime-2011-legocsmanyabb-labbelije.htmlEz lesz 2011 divatszíne!http://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110106-ez-lesz-2011-divatszine.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.