Míg korábban az örökbefogadás, addig mostanában a béranyaság terjed a hírességek körében, egyre több hollywoodi híresség lesz ugyanis szülő béranya segítségével.

Néhány napja Nicole Kidman és férje tudatta a világgal, hogy béranya szülte második gyermeküket, de ilyen úton lett ismét anya Sarah Jessica Parker is, aki James fia hét évvel ezelőtti születése után már nem tudott újra teherbe esni - írta a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása. Így aztán ikerlányait, Mariont és Tabithát béranya hordta ki. Hasonló utat választott Ricky Martin énekes is. A homoszexuális Puerto Ricó-i sztár két ikerfiút nevel, az anya kilétére eddig nem derült fény. De béranya hozta világra Elton John, a 63 éves brit zenész fiát is, és a sajtó azóta már azt is tudni véli, hogy a baba biológiai apja igenis John, nem pedig jóval fiatalabb élettársa, a 48 éves David Furnish.

Forrás: AFP
Ricky Martin és ikerfiai

Törvény tiltaná

Nicole Kidman és férje, Keith Urban kislánya december végén született meg Nashville városában, ám a híres pár csak a napokban tudatta a világgal Faith Margaret Kidman Urban érkezését. A színésznőnek Tom Cruise-zal kötött házassága idején vetélése és méhen kívüli terhessége is volt, így első férjével örökbe fogadott két gyermeket. Új házasságából egy kislány született, de Sunday Rose-t követően a színésznő a találgatások szerint nem tudott ismét teherbe esni. A pár ezért dönthetett a béranyaság mellett.

Forrás: AFP
Nicole Kidman és férje, Keith Urban

Nicole Kidmant mindazonáltal hazájában, Ausztráliában heves támadások is érték, amiért így lett gyereke. A híresség szűkebb hazájában, Új-Dél-Wales ausztrál szövetségi államban hamarosan érvénybe lép egy törvény, amely külföldön is tiltja az ausztrál nőknek, hogy béranyát fogadjanak fel. A törvénynek persze visszamenőlegesen nem lesz hatálya, így a 43 éves színésznő fellélegezhet.

Hollywoodban virágzó üzletág

Az álomgyár mindig is élen járt a családteremtés hagyományostól eltérő módjaiban. A fénykorban a nagy hollywoodi stúdiók figyelmeztették a színésznőket, hogy mindenáron őrizzék meg alakjukat. A filmcsillagok ekkor "kaptak rá" az örökbefogadásra, amelynek azóta is élő hagyományai vannak, bár a béranyaság az utóbbi időben népszerűbbnek bizonyult. Az Egyesült Államokban engedélyezett béranyaság virágzó üzletág: a gyereket vagy gyerekeket kihordó nők átlagosan 80 ezer dollárt kapnak, az ár többek között függ attól is, hogy a béranya saját petesejtjét adja-e, vagy a felfogadó szülők biológiai gyerekéről van szó, netán ikrekről.

Forrás: AFP
Sarah Jessica Parker és Matthew Broderick a gyerekekkel

"Hollywood olyan hely, ahol mindent fel kell áldozni a sikerért" - fogalmazott leplezetlenül Jane Bussman brit forgatókönyvíró, aki 10 éven át élt Hollywoodban. "Ha egy színésznő babát akar, de nem akarja felborítani munkatervét, és meztelen jeleneteket kell forgatnia következő filmjében, akkor biztos, hogy adoptál vagy más hordja ki a babáját.

LIFE MAGAZIN: BÉRANYASÁG


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen  és a Facebookon  is!


Döbbenet: Elton John apa lett!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20101228-dobbenet-elton-john-apa-lett.html Béranya szülte Travolta gyermekét?http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20101130-beranya-szulte-travolta-gyermeket.html Babadömping Hollywoodban!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110116-sztarcsemetek.html Hihetetlen! Kate Hudson is állapotos!http://www.life.hu/anyaskodj/20110113-hihetetlen-kate-hudson-is-allapotos.html Pink hihetetlen átváltozásahttp://www.life.hu/legykepben/sztarok/20101124-pink-hihetetlen-atvaltozasa.html