fashion week fehérnemű szex kötelező
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első melltartó megvásárlása nemcsak a nővé válás folyamatának fontos mérföldköve, hanem a fehérneműkhöz való viszonyunkat is alapvetően befolyásolhatja: vajon életünk végéig képesek leszünk kellő lelkesedéssel válogatni a bugyik és melltartók között?

Önmaga válaszával bizonyára mindenki képben van, azt azonban homály fedi, hogy mely alapdarabok a női fehérneműgardrób elemi darabjai.

iStockphoto
iStockphoto

Ha szerencsések vagyunk, az első top és az első melltartó megvásárlása után a fehérneműk elkötelezett híveivé váltunk, így arzenálunkban megtalálhatóak mind az alapdarabok, mind pedig a bevetésre szánt különlegességek. Ha viszont mindez nem alakult ki, könnyen lehet, hogy hiányzik néhány darab a kollekcióból, így most összegyűjtöttük, hogy mely fehérneműket illik egészen közelről ismernünk.

Basic melltartó

Egyszerű, kényelmes, légáteresztő, nem túl feltűnő színű, és úgy két-három darab is rendelkezésünkre áll belőle. A basic kategóriás melltartó sosem pénzkidobás, hiszen ez az abszolút alapdarab, amire minden nap szükségünk van. Kiválasztásánál mindig a kényelem legyen a legfőbb szempont, hiszen könnyen lehet, hogy akár tíz-tízenkét óráig kénytelenek vagyunk belepasszírozni a melleinket. Hála a gyártók körültekintő munkájának, a basic melltartó viselése korántsem kínszenvedés, hiszen pántja elég széles ahhoz, hogy ne vágjon a húsunkba, anyaga pedig kényelmes és légáteresztő. Ma már beszerezhetünk kifejezetten pólók alá tervezett t-shirt fazonokat, amik követik a póló kivágását, anyaguk pedig nem üt át a pólóén.

Bugyiból sosem elég

Ha szerencsénk van, és nem feltétlenül spóroltunk a bugyi vásárlásakor, simán meglehet, hogy egy darabot akár évekig hordhatunk, mert nem feslik, nem kopik... Az olyan ígéretesnek tűnő ajánlatokat, mint az "egyet fizet, hármat vihet", érdemes mérlegelni, és csak akkor vásárolni, ha a bugyi valóban jó minőségű. Fontos, hogy a csini, szexi bugyik mellett kényelmes pamutból készült változatokat is hordjunk, mert orvosi tény, hogy a műszálas fehérnemű elősegítheti az olyan nőgyógyászati betegségek kialakulását, mint a hüvelygomba.
Nem árt, ha több fazonú bugyit birtoklunk, hiszen nem mindegy, hogy milyen szoknya, nadrág vagy ruha alatt kell viselnünk. Magas derekú szoknyákhoz és nadrágokhoz jöhetnek a hasonlóan magas derekú bugyik, míg a csípőfazonú ruhadarabokhoz csakis csípőig érő fehérneműt viseljünk. A laza boyfriend farmer vagy a lenge szoknya alá válasszunk hosszú szárú boxerfazont, a tanga pedig a passzos ruhaneműk viselésénél tud igazán jó szolgálatot tenni.

Bralet

A bralet olyan hosszított fazonú melltartó, ami manapság igencsak fénykorát éli. A vintage formának számító melltartótípus szuper választás lehet az olyan mélyen kivágott felsőkhöz, amik nem túl elegánsak. Néhány éve hódít a lingerie as outwear divatja, ami annyit tesz, hogy a fehérneműt kvázi utcai viseletként hordjuk. Ennek az iránynak tökéletes kiegészítője a bralet, hiszen egyszerre takar és láttat. Arra azonban érdemes ügyelni, hogy a kivillanó fehérnemű soha ne legyen áttetsző anyagú, hiszen az már közönséges, nem szexi.

Alakformáló kulcsdarab

A szerencsés testalkatúak ezt a részt egészen nyugodtan ugorják át, a többiek viszont olvassanak tovább figyelmesen. Hiába van valakinek bomba alakja és tökéletes arányai, itt-ott akadhat egy-két felesleg kiló, amit jobb nem is láttatni. Ezt a célt szolgálják a mai kényelmes alakformáló fehérneműk, a gyilkos fűzők leszármazottai. Érthető, ha első látásra sokkot kapsz és azt mondod, hogy te ugyan nem passzírozod bele magad abba a biciklis nadrágba, de jobb mégis megpróbálni. Bridget Jones óta tudjuk (vagy már sokkal előbb), hogy a tökéletes estélyi alá adott esetben muszáj alakformáló fehérneműt húzni. Mielőtt bőszen belevetnéd magad a kínálatba, ügyelj arra, hogy csakis olyan üzletben vásárolj, ahol szakszerű kiszolgálásban van részed, értsd: szakember választja ki a számodra leginkább testhezálló méretet és fazont. Ez azért fontos, mert az alakformáló darabok nem olcsóak, így viszont biztos, hogy nem ruházol be feleslegesen, másrészt, sok kellemetlen órától mented meg magad, ha tényleg megbízol egy profiban. Képzeld csak el: beletuszkolod magad az óriásbugyiba, majd a vacsora után rosszullétre hivatkozva kénytelen leszel kirohanni a mosdóba, mert sajnos nem a te méreted. Ha viszont sikerül megtalálni a legjobb fazont, egy életre megoldottuk a plusz kilók eltakarásának problémáját.

Szexi "fellépőruha"

Kell bizonyos fokú elkötelezettség és rajongás ahhoz, hogy valaki órákig is képes legyen válogatni a harisnyatartók és combfixek között. Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy ezek a darabok csakis a pasiknak szólhatnak, szögezzük le, hogy minden nőnek jár az önmaga kényeztetésére és akár kisugárzásának javítására egy-egy szexis darab. Nem baj, ha csak magad miatt viseled! Ha a pasidnak tetszelegnél, hát tetszelegj csak! Lényeg, hogy a fiókodban nem árt, ha van egy alap felszerelés: egymáshoz passzoló melltartó, bugyi és harisnyatartó, hozzá pedig combfix. Az egyszerűség kedvéért akár olyan bugyit is választhatsz, ami egyszerre harisnyatartóként is funkcionál. Vásárláskor egyetlen dolgot ne tévessz szem elől: az a legfontosabb, hogy te jól érezd magad az adott szettben, másként sajnos nem lesz varázsa.



Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Szexi fehérneműs táncoslányok lepték el a brit fővárosthttp://www.life.hu/legykepben/napfotoja/20110106-szexi-fehernemus-lanyok-londonban.htmlForró szextippek - Indiábólhttp://www.life.hu/szeress/szex/20101222-a-szeretkezes-muveszete-ahogy-indiaban-muvelik.htmlÍgy lesz a női nemi szerv egyre csak kívánatosabbhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110114-igy-lesz-a-noi-nemi-szerv-egyre-csak-kivanatosabb.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.