zsírleszívás fagyasztás szépség életmód
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új lehetőség adódik fiatalságunk megőrzésére. Ha saját testzsírunk egy részét lefagyasztatjuk, harminc év múlva szépészeti célból felhasználhatjuk.

iStockphoto
iStockphoto

Egy londoni magánklinikán a zsírleszíváson részt vevő páciensek zsírszövetét 1200 fontért (ami több mint 380 000 Ft) őrzik meg egy évig, majd utána évi 200 fontért (nagyjából 64 000 Ft) tárolják tovább. A szépészeti sebészek szerint a páciensek ezeket a szöveteket még harminc évig felhasználhatják az esetlegesen megereszkedett bőrfelületeik feszesítésére. A zsírátültetés a test bizonyos részeiről már egészen megszokott eljárás, főleg a fenékről a mellre szoktak áthelyezni zsírszövetet, de a Harley Streeten dolgozó zsírleszívás-specialista szerint ők az elsők, akik megengedik pácienseiknek, hogy későbbi életükre "tartalékolhassák" saját zsírszövetüket.

A zsírleszívás során eltávolított szöveteket elszállítják egy laboratóriumba, és ott előkészítik a Manchesterben található emberi szövetbankban való tárolásra. A szóvivő nyilatkozata szerint bár még kezdetleges szakaszban járnak a tárolás tekintetében, nincs okuk feltételezni, hogy évekkel később nem lesznek kiválóan használhatóak a szövetek, hiszen megfelelő módon kezelik és fagyasztják azokat. A pácienseknek arra is lehetőségük van, hogy zsírjukból őssejtet vegyenek le és azt is megőrizzék. A jövőben ez hasznos lehet zsírbeültetésnél, mivel ezzel stimulálhatják a véredények növekedését.

Dr. Mike Comins, a klinika igazgatója így nyilatkozott: "A húszas, harmincas és negyvenes korosztálynál a leszívott zsírból még megfelelő mennyiségű egészséges sejtszövetet lehet kinyerni, az öregedés során azonban már csökkenni kezd a sejtszövetek száma. A plasztikai sebészet legtermészetesebb módja lehet ez, hogy fiatalkori önmagunk szöveteit használjuk fel időskori önmagunk fiatalító kezeléséhez. Forradalmi újításról van szó."

Ilyen egy hasplasztika - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=DdUAqE4FJo3JzOJ0


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork műsorán!




Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.