A 10 legjobb kozmetikum 5000 forint alatt

krém szépségápolás smink szépség kozmetikum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha alaposabban elmélyedünk a neszesszerünk tartalmában, és próbáljuk eldönteni, melyik kence a kedvencünk, bizonyára nem vagyunk könnyű helyzetben. A kiválasztást csak nehezíti, ha adott még egy kritérium: a kozmetikum csakis 5000 forint alatti összegbe kerülhet. Bajban lennénk? Annyira azért nem, hiszen nem egy olyan terméket ismerünk, ami jó minőségű és kifejezetten pénztárcabarát.Fórum: Milyen smink márkát vegyek? 

Thinkstock
Thinkstock

Kozmetikumok tekintetében talán csak az alapozó és a szempillaspirál az, ami meghaladhatja a kritikus összeget, persze csakis akkor, ha nem az a mániánk, hogy luxustermékekkel pakoljuk tele a neszesszerünket. A szakemberek, bloggerek és a civil sminkmániások is bizonyára egyetértenek, ha azt mondjuk: a tökéletesen felszerelt neszesszer a jól eltalált arányokról szól. Alapozónk mindig legyen jó minőségű, mert nem jó taktika, ha arcbőrünket küldjük a vásárra. Más dekorkozmetikai termékek tekintetében viszont már bátran gondolkozhatunk a költséghatékonyság elve szerint. Ennek szellemében mi a következő kencéket ajánljuk:

1. Artdeco Camouflage

Jóllehet, a mágneses tégelybe zárt Camouflage használatához nem árt némi sminkes múlt, de a kezdők is nyugodtan barátkozhatnak vele. Korrektorként használva gyakorlatilag bármit eltüntet, az anyajegyektől kezdve, a pattanásokon át egészen a seprűvénákig. Fontos, hogy használat előtt melegítsük fel a készítményt, hogy az arcon könnyebben eldolgozhassuk. Tekintve, hogy nem kezdő kategóriás termékről van szó, csakis ecsettel vigyük fel a bőrre!

2. Artdeco szemhéjpúderalap

Remek példa a jó alapok fontosságára. Minden sminkmester hangsúlyozza, hogy a tökéletes smink alapja a tökéletes arcbőr, ezt egészen nyugodtan átültethetjük a szemfestés dimenziójába. Ha a szemhéjpúder nem tapad kellően a szemhéjunkra, az esetek többségében ezért nem a készítményt kell okolni, bizonyára nem készítettük elő a terepet. Sminkelés előtt vigyünk fel egy kevés Artdeco szemhéjpúderalapot, majd erre magát a festéket. A szín intenzívebb lesz, sőt tartósabb is.

3. Beyu körömlakk

Kismilliószor hallhattuk már az ideális körömlak kritériumait: jól fed, hosszan tart, igéző színű. Aki gyakran festi a körmét, jól tudja, hogy még a csúcskategóriás lakkok is alapos utógondozást igényelnek: két-három naponta át kell festeni a körmöket. A Beyu lakkok ár-érték arányban az egyik legjobbak a hazai piacon, arról nem is beszélve, hogy mesés árnyalatokban kaphatók. Utánfestés persze ezeknél a lakkoknál is szükséges, no de melyiknél nem?

4. Bourjois pirosító

Minden túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a fél világ rajong a Bourjois gyönyörű csillámos pirosítóiért. Aki az árnyalatok között nem talál neki tetszőt, minden bizonnyal nem is akar komolyan vásárolni, hiszen a bronzbarnától egészen a babarózsaszínig terjed a színskála. Bár a termékhez mellékelnek egy miniatűr pirosítóecsetet, mégis jobb, ha nagyobb méretű, profi pirosítóecsettel visszük fel. Tényleg eszméletlen mutatós a végeredmény: enyhe csillogás, tökéletes szín.

5. Bourjois szemhéjtus

Nincs olyan neszesszer, amiből hiányozhatna a fekete szemhéjtus. Ha mégis akad, aki még nem tett szert erre az alapdarabra, tanácsoljuk, hogy a Bourjois Ultra Black szemhéjtust válassza, mert nem kenődik, nem csúszik el, és valóban ultrafekete. Igazi alapdarab.

6. Essence korrektor

Még egy slágertermék a listán: az Essence hármas korrektora valóban pénztárcabarát, mindemellett szuper kozmetikum. A rózsaszín a szem körüli karikák elfedésére szolgál, a zöld, mint tudjuk tökéletesen kiegyenlíti a pirosságot, a testszín pedig a pattanások elfedésére szolgál. Bár a barna jóval sötétebb tónusú, mint amilyenre a téli hónapokban szükségünk van, a másik kettő korrektor miatt mégis érdemes megvásárolni a terméket.

7. Mac Chromagraphic ceruza

Már senkinek nem okoz meglepetést, ha a Mac egy multifunkcionális újdonsággal rukkol elő. A Chromagraphic ceruza épp ezért lett a kedvencünk, mert számtalan módon felhasználhatjuk: helyettesítheti a korrektort, használhatjuk szemhéjpúder alá. Van még egy funkció, ami miatt mi egyenesen imádjuk ezt a ceruzát: képes megváltoztatni a rúzs színét! Ha rúzsozás előtt felviszed az ajkaidra, majd elkezdesz rúzsozni, láthatod, hogy a végső színeredmény sokkal finomabb, pasztellesebb árnyalat, mint a rúzs eredeti színe. Zseniális!

8. Mac Haute&Naughty szempillaspirál

Ha már Mac, és ha már többfunkciós termékek, nem maradhat ki a Haute&Naughty szempillaspirál. Látszólag egy szimpla spirálnak tűnik, de ha jobban megnézzük, kiderül, hogy a kefét kétféleképp csavarhatjuk le, ezáltal kétféle hatásfokkal dolgozhatunk. Míg az egyik variáns hosszú, ívelt, ámde diszkrét pillákat varázsol, addig a másik variáció igazi partisminket kreál. Felesleges több különféle spirált vásárolnunk, mikor itt van egy, amit kétféleképp is használhatunk.

9. Mac rúzs

Mit várunk el egy jó rúzstól? Fedjen tökéletesen? Legyen tartós? Milliónyi színárnyalat közül választhassunk? Bizony ezeknek a kritériumoknak mind megfelel az a klasszikus Mac rúzs, amit csak imádni lehet. Bár a hagyományos, drogériában kapható termékeknél jobban szárít, de ez csupán annak az oka, hogy felvitel után valóban a helyén marad. Ha olyan buliba mész, ami biztosan hosszú órákig tart, ahol nem egy pohár italt fogyasztasz majd el, sőt még talán cigarettázni is fogsz, ezzel a rúzzsal zavartalanul végigcsinálhatod az egészet. Valóban a helyén marad.

10. Manhattan púder

Akinek zsíros a bőre jól tudja, hogy az alapozással nem ér véget az arc előkészítése, hiszen szükséges felvinni egy vékony púderréteget, ami fixálja az alapozót, és nem engedi, hogy az esetleges zsírosodástól elkezdjen önálló életet élni. Profi sminkesboltban vásárolhatunk úgynevezett transzparens púdert, ami abszolút színtelen, csakis az alapozó fixálását szolgálja. Ha mégis szeretnénk, hogy a púder színben is fedjen, válasszuk a Manhattan mattító púderét, amit egy nagy ecset segítségével vigyünk fel a kritikus területekre: a t-vonalra és az állra. Semmi kétség, hogy megteszi a hatását, így az alapozó a helyén marad, a bőr pedig még véletlenül sem lesz zsíros hatású.



Hollywoodi szépségpraktikák Lakatos Márktól - Nézd meg videónkat!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=fbfZVZ8W51xaUnsN


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork televízió műsorán!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Nem a nagy mellekre és a jó fenékre buknak a pasik!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110211-a-ferfiaknak-fontosabb-a-szep-haj-mint-a-nagy-mellek.htmlFilléres csodapakolások a hűtődből!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110209-filleres-csodapakolasok-a-hutobol.htmlÍgy találd meg a tökéletes alapozót!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110209-tippek-alapozo-valasztasahoz.htmlBombázó lett a slampos énekesnőből!http://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110208-avril-lavigne-gyonyoru-nove-valtozott.htmlVálassz az arcformádhoz illő frufrut!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110207-frizura-es-frufru-az-arcfomahoz.htmlCiki vagy trendi az új hajviselet?http://www.life.hu/szepulj/haj/20110207-csillamszal-a-hajban-az-uj-trend.htmlParadicsomlé a hajra, cellux az arcra - A legbizarrabb szépségtrükkök sztároktólhttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110204-bizarr-szepsegtrukkok-lady-gaga-gwyneth-paltrow-kylie-minogue.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.