allergiás reakció allergia pizza étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kétéves brit kisfiúnak annyira erős allergiája van, hogy már attól is halálos anafilaxiás sokkot kaphat, ha megérzi a pizza illatát.

Szinte mindenre, így a tojásra, a tejre, a búzára, a hisztaminokra és a szulfitokra, sőt még a gyümölcsökre is allergiás a kétéves Christopher Merrett. A kisfiú különleges diétán él, szülei Amerikából rendelik az allergén anyagoktól mentes ételeket, de úgy tűnik, még ez az óvintézkedés is kevés.

Nemrég ugyanis már attól nagyon rosszul lett, hogy a bevásárlás alkalmával csupán megérintette a bevásárlókocsit, amin tej- és egyéb ételmaradványok voltak. "Tisztának látszott, de amikor láttam, hogy elkékült a kisfiam keze, már tudtam, hogy valami borzasztó történt" - mondta Michelle Merrett, a fiú édesanyja, aki azonnal kórházba vitte a fiát. Christopher állapota válságos volt, az orvosok három hétig bent tartották a kórházban.

A pizza illatára is allergiás

Michelle akkor vette észre, hogy valami baj van gyermekével, amikor a kisfiú hathónapos korában tehéntejre váltott az anyatejről. Később hiába próbálták ki a szójatejet, a kisfiú arra is allergiás lett. Christophernek most külön polca van a hűtőben, melyen csak az ő ételeit tárolják. "Már pizzát sem ehetünk, ha ő is a lakásban van. Legutóbb ugyanis Christopher még az étel illatától is köhögőrohamot kapott.

A szülők nagyon aggódnak, hogy mi lesz, ha fiuk majd iskolába fog járni. Most ugyanis kivették az óvodából is, mert az óvónők véletlenül sajtot adtak a gyereknek. "Van egy barátunk Skóciában, akinek a fia hasonlóan allergiás, mint Christopher, és amikor elkezdett iskolába járni, négy alkalommal került kórházba" - mesélte az anya. A házaspár nemrég létrehozott egy internetes oldalt, ahol a hozzájuk hasonló szülőkkel osztják meg a tapasztalataikat.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Lábait használja kezek helyett egy kisfiúhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110216-a-labait-hasznalja-amputalt-karjai-helyett-egy-kisfiu.htmlSzétvágták a 16 éves lány arcát! - Fotó csak erős idegzetűeknekhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110216-szetvagtak-a-lany-arcat-seta-kozben-tamadtak-meg.html6 évesen a bugyimba nyúlt a nagyapahttp://www.life.hu/anyaskodj/ovisoklettetek/20110215-a-pedofilia-aldozatai-felnottkorban-is-szenvednek.html14 lábujjal és 12 ujjal született a kislányhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110215-14-labujjal-szuletett-a-kislany.htmlRitka fotó! Végre megmutatta kisbabáját a népszerű színésznőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110213-megmutatta-kisbabajat-cynthia-nixon.htmlSaját unokáját szülte meg a 61 éves nagymama!http://www.life.hu/anyaskodj/20110213-sajat-unokajat-szulte-meg-a-61-eves-nagymama.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.