fashion week haj Lakatos Márk ruha smink Madrid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen fazonú ruhákat és milyen színű összeállításokat viselj jövőre? Lakatos Márk stylist a madridi divathéten követi figyelemmel a legújabb trendeket, és egy héten keresztül most veled is megosztja a legfontosabb információkat a divat világáról.

Az első legfontosabb problémám az 53. Cibeles Madrid Fashion Weekkel kapcsolatban az volt, hogy vajon megint bőrönd nélkül kell-e majd megvalósítanom sziporkázóan excentrikus öltözékeimet az előttem álló néhány napon, vagy nagyobb szerencsém lesz, mint Argentínában volt januárban, és velem együtt a csomagom is megérkezik a madridi Barajas reptérre.

Csak zárójelben jegyzem meg azok számára, akik nem tudnák, hogy az Air France jóvoltából egy hónapig utazgattam egy nagyon vagány, ám meglehetősen kicsi Alexander McQueen kézipoggyásszal, mert már a párizsi reptéren elvesztették a bőröndömet húszezer másikkal együtt. Hiába! A decemberi havazás teljesen kicsinálta a Charles De Gualle repülőtér rakodómunkásait, nem tudtak minden egyes szerencsétlen csomagjával külön foglalkozni!

Ezekkel az emlékekkel a fejemben aggódva figyeltem a madridi szalagon előbukkanó síléceket, síbakancsokat és egyéb téli sportolásra való eszközöket. Zürichben kellett átszállnom, így a gép tele volt az elegáns svájci síparadicsomokból hazatérő spanyol állampolgárokkal. Egyre nagyobb szorongással néztem a már több kört megtett, gazdátlan csomagokat, és gondolatban már elkezdtem azt az óriási patáliát, amit majd az elveszett poggyászok reklamációs irodáján fogok rendezni. Ekkor kicsit ziláltan ugyan, de megjelent az homokszínű gurulós bőröndöm, és én felhőtlen boldogságban úszva dobtam be magamat a kocsiba, ami a szállodám felé vitt.

ww.hoteles-silken.com
ww.hoteles-silken.com

Képek a hotelről

A hotelről egyelőre csak annyit, hogy olyan, mintha több helyen lenne az ember egyszerre. Roppant intelligens módon a Silken Hotels kitalálta, hogy ha egy 12 emeletes épületben minden szint egy másik építész, belsőépítész kézjegyét viseli, akkor 12 külön hangulatú térrel tudják becsalogatni a vendégeket. Zaha Hadid, Norman Foster és a híres andalúz divattervező páros, akik holnap mutatják be a divathéten új kollekciójukat, Victorio y Lucchino is egymásra licitálva dekorálta a rábízott emeleteket, így a gyanútlan látogató a Nulladik típusú találkozások ultramodern cybertereiből a Pedro Almodóvar filmekből megismert jellegzetes madridi giccsbe csöppenhet. És ha már nem bírja a vizuális orgiát, bepattan a panorámaliftbe és néhány pillanat alatt egy hűvösen világított, zen meditációkhoz is alkalmas, minimalista enteriőrben pihenheti ki a sokkot. Nem állítom, hogy maradandó károsodás nélkül egy hétnél többet el lehet itt tölteni, de én nem is fogok sokat időzni a hotelben, mert várnak a divatbemutatók és persze a "movida madrilena", a madridi fieszta!

A divathét egyik sztárja szupermodellünk, Mihalik Enikő, aki sajnos a New York-i és párizsi showszezont idén kihagyta, de itt Madridban így is imádják a lábnyomát is.

www.image.net
www.image.net

Mihalik Enikő és Iris Strubegger

Még egy topmodell van a kifutókon, az osztrák származású Iris Strubegger, aki platinaszőkén menetel a bemutatókon, kicsit Agyness Deyn beütéssel.

Enikő eléggé kikészült a jet lagtől, és tegnap a reptér melletti Hiltonban, ahol a szállása van, még nagyon szárnyaszegett volt. Mára aztán formába lendült, és pörgött egyik ruhapróbáról a másikra, miközben Madmax külsőt kapott Roberto Verino ruháihoz. Az első nap tapasztalatait összegezve azt kell mondjam, hogy a L'Oréal fodrászcsapata szerintem túlszívta magát, amint azt a mellékelt képek is bizonyítják.

A sminkszakosztályt meg a mély letargia jellemzi, amit a több bemutatón is használt borús, dark make-up erőltetése mutat. A legrémísztőbb a Devota y Lomba-show haj és sminkje volt, ahol többször el kellett fordítanom a fejemet, mint egy komlyabb horrorfilm nézése közben.

www.image.net
www.image.net

Smink és haj a Devota & Lomba bemutatón

Mindenkinek ajánlom, hogy a pink és piros holmikat még ne tüntesse el a ruhatárából, mert jövő télen is feldobhatják majd a hideg szmogos napokat és úgy látszik, hogy a leopárd és ocelot mintát sem lehet kiirtani.

www.image.net
www.image.net

Divatban marad a pink, a piros és az állatminta is

Holnap erős nap lesz, többek között a személyes kedvencem, Amaya Arzuaga bemutatójával. Addig is minden jót kívánok a hispán fővárosból. Hasta pronto!

Galéria: A madridi divathét első napja

/1102/Madri201121915177

Gyilkos cipőket tervezett a divatmogulhttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110215-siriano-cipoket-tervezett-a-paylessnek.htmlViselj turbánt 2011-ben!http://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20110215-turbantrend-2011ben.htmlDress code-kisokos, hogy soha ne nyúlj mellé!http://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110214-dress-code-mi-mit-jelent.htmlA legcsúnyább estélyik a Grammy-díj átadójánhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110214-ocsmany-ruhak-a-grammydij-atadojan.htmlVictoria Beckham tervezi a leendő királynő esküvői ruháját!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110214-victoria-beckham-lesz-vilmos-herceg-felesegenek-ruhatervezoje.htmlÚj divatőrület: hódít a kalózszem!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110214-hodit-a-kalozszem-divat.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.