Lakatos Márk Madridból: Magyar modell a legnagyobbak között

fashion week Mihalik Enikő bemutató fashion Lakatos Márk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Milyen fazonú ruhákat és milyen színű összeállításokat viselj jövőre? Lakatos Márk stylist a madridi divathéten figyeli a legújabb trendeket, és veletek is megosztja a legfontosabb tudnivalókat. Kövesd Márkkal minden nap az egyik legrangosabb divatesemény történéseit!

Lassan a végéhez közeledik az 53. Cibeles Madrid Fashion Week, így szupermodellünk, Mihalik Enikő is kicsit nyugisabb napokat tölt a spanyol fővárosban.


Enikő a Vogue címlapján és Madridban szabadidejében

Nem kell már két show között újabb és újabb ruhapróbákra rohanni, miközben nyúzzák, húzzák-vonják a fodrásztól a sminkesig. Úgy volt, hogy ma egy spanyol magazinnak csinál címlapot és editorial anyagot, de már néhány nappal ezelőtt húzta az orrát erre a munkára. Aztán Los Angelesből befutott egy nagyon érdekes munka a New York-i ügynökségén keresztül. Tom Ford butikot nyit L.A.-ben és a megnyitóra hívták Encit olyan lányok mellé, akikkel szívesen dolgozik együtt: Gisele Bündchen, Amber Valletta és Natasha Poly.


Gisele Bündchen, Amber Valletta és Natasha Poly

Ráadásul egy olyan kollekciót mutatnak ott be, amit még a New York Fashion Weeken sem láthatott a nagyérdemű. Persze Enikőnek jobban tetszett ez a lehetőség, mint a spanyol magazin, úgyhogy amint Kajdi Csaba, az ügynöke, elhagyta Madridot akcióba is kezdett, és az amerikaikkal együtt meggyőzte őt, hogy Los Angeles legyen a következő úti cél. Egy Tom Ford butik megnyitó nyilvánvalóan olyan esemény, amelyen a legtöbb ember, aki a divat iránt érdeklődik szívesen részt venne.


Kajdi Csaba és Enikő a backstage-ben

De nem csak ebből áll a topmodellek napi rutinja. Nem egyszerű élet ez, még akkor sem, ha a legtöbb tinilány, és ahogy látom tinifiú is, ezt a foglalkozást szeretné űzni. Engem is, aki nem vezetek modellügynökséget hetente jelölnek be a közösségi oldalakon olyan lányok és fiúk, akik a fürdőszobatükör előtt félmeztelenül pózolnak, szigorúan csücsörített szájjal és hunyori "szúrós" szemekkel, ahogy azt a Zoolanderben megtanulhattuk. Szuperül megy a szem, megy az arc és gondolom menne a járás is a kifutón, ha odajutnának, de nem hiszem, hogy tisztában lennének azzal, hogy mit is jelent ez az életforma. Folyamatos odafigyelés és készenlét, hogy minden pillanatban a legjobb formáját hozza az ember. Egy-két centiméter plusz vagy mínusz egy egész szezont befolyásolhat, és ennek hatására egy csomó munka dőlhet el pozitív vagy negatív irányba. Enikő is kemény edzésprogramot folytat már egy ideje azért, hogy a bűvös centiken dolgozzon. A Los Angeles-i munka előtt is aggodalommal teli hangon kérte meg Csabát a backstage-ben, hogy mérjék le a csípőjét. Aztán megnyugodott, amikor kiderült, hogy még egy centi mínusz. Borzasztó lehet állandóan ezzel foglalkozni! Enikő az egyik legkeresettebb modell, de még így is állandó versenyben van. Folyamatosan jönnek az új lányok, a divatházak és tervezők állandóan új arcokat keresnek. Van olyan lány, akinek csak néhány hónapig tart a karrierje.

www.image.net
www.image.net

Enikő a madridi divathéten

Én emlékszem Enikőre, amikor 14 évesen elkezdett dolgozni. Ott voltam a kezdésénél, amikor még tini volt, az első divatbemutatóján, az első Katti Zoób fotózásán. Azóta a világ legmenőbb fotósaival és legfontosabb tervezőivel dolgozott már, a legfontosabb magazinok címlapjain szerepel. Büszkék vagyunk rá! Büszkék vagyunk a centimétereire is, még akkor is, ha néha le kell belőlük faragni egy kicsit. Hiába, a divatszakma nem engedi meg, hogy a lányok "szeressék a testüket".

Lakatos Márk

Galéria: A madridi divathét ötödik napja

/1102/Madri201122316341

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Lakatos Márk Madridból: Fehérneműk az andoki folklór jegyébenhttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110222-lakatos-mark-madridbol-fehernemuk-az-andoki-folklor-jegyeben.htmlLakatos Márk Madridból: Agatha Ruíz de la Prada sziporkázó őrületehttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110220-madridi-divathet-lakatos-mark-tudositasa-2.htmlLakatos Márk Madridból: Botrány a kulisszák mögött!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110221-lakatos-mark-madridbol-botrany-a-kulisszak-mogott.htmlPink, piros, ocelot - Ez lesz a trend jövőre!http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110219-lakatos-mark-pink-piros-ocelot-ez-lesz-a-trend.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.