Nem egy fogyókúrás tabletta okozhat akár agyvérzést, pánikrohamot vagy egyéb betegséget, ezért a brit boltokban tilos az árusításuk. A törvény azonban az internetes rendelésekre már nem terjed ki, ezért bárki könnyedén beszerezheti azokat - mint ahogyan azt Sarah Dean is tette.

Túl kövérnek és emiatt csúnyának érezte magát a háromgyerekes édesanya, Sarah Dean. Megpróbált ugyan fogyókúrázni, de úgy tűnt, semmi sem válik be igazán. "Karácsonykor megfogadtam, hogy lefogyok, de hiába diétáztam, nem használt. Ezért, amikor egy barátom a fogyókúrás tablettát javasolta, gondoltam, végre gyorsan és garantáltan fogyhatok" - mesélte Sarah, aki ezután élete legborzalmasabb élményét élte át.

thinkstockphotos.comNégy óra múlva lebénult

Az édesanya egy szépségszalon óriásplakátján hirdetett tablettákból, a Phenphedrine-ből  vásárolt. A szalonban csak annyit mondtak, az adag két hétre elég, és utána jöjjön vissza újabb csomagért. Miután azonban bevette az első tablettát, Sarah nagyon rosszul lett, szörnyű fejfájás és csillapíthatatlan szomjúság kínozta. Idővel a tünetek csak rosszabbodtak: a tabletta bevétele után négy órával a 31 éves asszony lebénult, nem tudta mozgatni a bal karját és lábát, majd percekre az eszméletét is elvesztette. A férje azonnal a háziorvoshoz, majd kórházba vitte, ahol, miután az orvosok kizárták a stroke és az agyvérzés lehetőségét, agyhártyagyulladásra gyanakodtak.

Ekkor azonban James megemlítette a fogyókúrás tablettát is, amiről végül kiderült, hogy amfetamin alapú, és ezért már évekkel ezelőtt betiltották. Szerencsére az asszony nem szenvedett komolyabb károsodást, és egy héttel később teljesen helyrejött. "Nincsenek rá szavak, hogy leírjam, mit éltem át, olyan volt, mint egy rémálom" - emlékezett vissza Sarah, aki az eset óta nem kockáztat, megpróbálja elfogadni önmagát, és egészséges ételekkel igyekszik lefogyni.

Csont és bőr, de még mindig kövérnek vallja magát - Megrázó vallomáshttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110303-egy-anorexiaban-szenvedo-lany-megrazo-vallomasa.html Vegán glutén- és cukormentes kölesfánkhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110303-vegan-gluten-es-cukormentes-kolesfank.html Az étkezési zavarok mellett kampányol egy internetes csoporthttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110301-az-etkezesi-zavarok-mellett-kampanyol-egy-internetes-csoport.html A tudósok szerint keserűvé tesz a barna sörhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110301-a-tudosok-szerint-keseruve-tesz-a-barna-sor.html Így főzz, hogy fogyj! - A legjobb eszközökhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110228-igy-fozz-hogy-fogyj-a-legjobb-eszkozok-es-keszulekek.html Gyors spenótos, tejszínes tészta - Ebédre, vacsorárahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110223-spenotostejszines-teszta-recept.html Edd magad okosra! - A leghatásosabb ételek listájahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110221-a-leghatasosabb-agyporgeto-etelek.html