Sütemények és csokoládék, amelyek fogyasztanak?

csokoládé fogyasztó diétás sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végre teljesülhet minden diétázó álma: hamarosan piacra dobják azokat a diétás sütiket és csokikat, melyekkel fogyhatunk is.

Túl szépnek tűnik, hogy igaz legyen, pedig az: a jövőben nemcsak büntetlenül ehetünk a csokoládékból és a süteményekből, hanem akár még fogyhatunk is az édességektől. Felfedezték ugyanis, hogy egy vegyület segít elégetni a kalóriákat, amelyet ráadásul bármely pudinghoz hozzá tudnának adni. A DHC vegyület egyszerűen működik: felgyorsítja az anyagcserét, ezzel segítve a többletkalóriák elégetését.

Thinkstock
Thinkstock

Az Egyesült Államokban és Japánban ezt a különleges vegyületet fogyókúrás tabletta formájában már árulják, most azonban a britek szeretnék étel-adalékanyagként is forgalmazni.

Nincs íze

A vegyület a kapszinoidok közé tartozik, ami például a csípős chilipaprikában is megtalálható, ugyanakkor, ha csak önmagában, valamely összetevőként használják, nincs semmilyen íze. Egy japán élelmiszeripari cég most kis mennyiségben desszertekhez keverné a "csodaszert" és fogyókúrás ételekként árusítaná azokat. Hamarosan, ha az Európai Bizottság elfogadja a termékjavaslatot, DHC-t tartalmazó termékeket is árusíthatnak az üzletek.
A dietetikusok szerint csak nagyon kis mennyiséget lehetne ilyen módon az élelmiszerekhez keverni, ami elenyésző mennyiségű, csupán mintegy 50 kalória elégetését eredményezné. Önmagukban tehát ezek nem lesznek elegendőek, a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként azonban segíthetnek majd a fogyásban.

Csak 29 éves volt! Meghalt az egészségtelen életmód mintaképehttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110304-csak-29-eves-volt-meghalt-az-egeszsegtelen-eletmod-mintakepe.htmlCsont és bőr, de még mindig kövérnek vallja magát - Megrázó vallomáshttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110303-egy-anorexiaban-szenvedo-lany-megrazo-vallomasa.htmlVegán glutén- és cukormentes kölesfánkhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110303-vegan-gluten-es-cukormentes-kolesfank.htmlAz étkezési zavarok mellett kampányol egy internetes csoporthttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110301-az-etkezesi-zavarok-mellett-kampanyol-egy-internetes-csoport.htmlA tudósok szerint keserűvé tesz a barna sörhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110301-a-tudosok-szerint-keseruve-tesz-a-barna-sor.htmlÍgy főzz, hogy fogyj! - A legjobb eszközökhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110228-igy-fozz-hogy-fogyj-a-legjobb-eszkozok-es-keszulekek.htmlKönnyű és egészséges: őszibarackos csirkemell párolt rizzselhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110224-oszibarackos-csirkemell-parolt-rizzsel-recept.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.