Járni sem tudott, mivel kifordult lábbal született Esme Phillips, most azonban egy balettelőadáson is fellép.

Bár 90 fokban elfordult lábbal született Esme Phillips, ma nemcsak járni, hanem táncolni is kiválóan tud. Az orvosok tanácsára kezdett el táncolni, akik a születésekor úgy gondolták, a mozgás jót tenne neki, és talán a későbbi nagyobb operációt is elkerülheti vele. "Két választásunk volt: vagy elkezd táncolni, vagy két ponton is el kellett volna törni a lányom lábát, hogy járni tudjon. Ezért megpróbáltuk a balettet" - mesélte Emma Jane, a lány édesanyja.

Thinkstock


A különbség elképesztő volt. Esme gyakorlatilag járni sem tudott, éppen csak totyogott, amikor elkezdett táncolni, majd hamarosan sokkal jobban lett. Esme heti négy alkalommal járt balettre és más táncokra. Akár napi hat órát is táncolt, ami a kedvenc időtöltése lett. "Bár még mindig fáj, amikor például felveszem a kezdőpozíciót, nagyon örülök, hogy nem kell megoperálni" - mesélte a 10 éves lány.

Édesanyja gyakran elviszi balettelőadásra és az operába lányát, aki később is folytatni szeretné a táncot. A kislány ráadásul annyira ügyesen táncol, hogy nemrég a híres Coppelia darabhoz is kiválasztották. Léo Delibes francia zeneszerző háromfelvonásos balettje nagy kihívás Esme számára, de édesanyja és a családja is egyaránt büszke a kislányra. "Nem is lehetnék büszkébbek rá! Különös érzés lesz azon a színpadon látni, ami előtt eddig nézőként ültünk" - fűzte hozzá az édesanya.

Fábry Sándor 57 évesen apa lett?http://www.life.hu/anyaskodj/20110307-fabry-sandor-apa-lett.html Egy kádban fürödtek - terhes lett a testvérétől a 14 éves lányhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110305-egy-kadban-furodtek-terhes-lett-a-testveretol-a-14.html A padlódeszkák alatt találták meg a 18 éves kismama maradványaithttp://www.life.hu/anyaskodj/20110304-a-padlodeszkak-alatt-talaltak-meg-a-18-eves-kismama-maradvanyait.html Egy-két szál nem árt a babának? - Dohányzás és várandóssághttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110304-tenyek-es-tevhitek-a-varandossag-alatti-dohanyzasrol.html Bizarr gyerekkönyvek, amit jobb, ha nem veszünkhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110304-bizarr-gyerekkonyvek-amit-soha-ne-vegyel-meg.html Halva született, de 25 perc múlva feléledt a csecsemőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110303-halva-szuletett-de-25-perc-mulva-feleledt-a-csecsemo.html Árulkodó széklet - Így ellenőrizd, hogy egészséges-e a baba!http://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20110302-a-szeklet-szine-es-allaga-a-baba-egeszsegerol-arulkodik.html