Az igazi Hüvelyk Panna: 7 évesen sincs egy méter

kicsi alacsony születési rendellenesség magasság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig nagyobb, mint egy másfél éves kisgyerek, pedig Kenadie Jourdin-Bromley már hétéves. A kislány aprócska termete és a normálistól eltérő külseje ellenére azonban egyike a legéletvidámabb gyerekeknek.

http://touchedbykenadie.com
http://touchedbykenadie.com

Amikor Kenadie Jourdin-Bromley megszületett, alig volt két és fél kiló, és a keze is olyan kicsi volt, mint egy negyed dolláros, ezért a nővérek Hüvelyk Pannának nevezték el. A kislány azóta sem nőtt sokkal nagyobbra, most nagyjából akkora, mint egy 18 hónapos kisgyerek, pedig Kenadie már hétéves. Állapotát egy nagyon ritka genetikai rendellenesség okozza, mely különös törpeséget eredményez. Kenadie végtagjai és teste teljesen arányos, csak éppen mindene nagyon apró, ezért gyakorlatilag babaszerű megjelenést kölcsönöz a külsejének. Állapota sajnos gyógyíthatatlan, habár német tudósok már azonosították azt a génszekvenciát, amely a genetikai mutációt előidézi.

Bár Brianne Jourdin, a kislány édesanyja mindig optimistán és bizakodóan állt lánya állapotához, az orvosok sok jót nem reméltek. A kislánynak születésekor ugyanis - amellett, hogy hihetetlenül kicsi volt - hiányzott egy darab is az agyából, ami miatt az orvosok nem tartották valószínűnek, hogy valaha járni vagy beszélni tud majd. "Csak hallani akartam, amint felsír. Ha sír, akkor életben van" - mesélt a szülés pillanatairól az édesanya. A rémisztő jóslatok ellenére a kislány ma már iskolába jár és imád táncolni a barátaival.

http://touchedbykenadie.com
http://touchedbykenadie.com

Az egészsége is veszélyben van

Kenadie várhatóan - mire megáll a növésben - alig lesz majd nagyobb egy méternél, amivel még mindig a világ legkisebb emberei közé fog tartozni. Amellett, hogy ilyen méretekkel most sincs könnyű élete, állapota miatt számtalan betegség fenyegeti. Az édesanyja azonban folyamatosan óvja őt, és a lehetőségekhez képest igyekszik normális életet teremteni lányának. "Egy hatalmas világ veszi őt körbe, de a termetét a személyiségével kompenzálja" - fűzte hozzá az anya.

Boldogan jelentette be: kisbabát vár olimpikonunkhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110317-boldogan-jelentette-be-kisbabat-var-olimpikonunk.htmlHasfájásnak hitte, az orvosnál derült ki, hogy 9 hónapos terheshttp://www.life.hu/anyaskodj/20110317-hasfajasnak-hitte-az-orvosnal-derult-ki-hogy-9-honapos-terhes.htmlKényszerzubbonyt és bilincset adtak a gyerekre, hogy elaludjonhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110316-kenyszerzubbonyt-es-bilincset-adtak-a-gyerekre-hogy-elaludjon.htmlSzex és a gyerek - Mi tartozik rá és mi nem?http://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110316-szex-es-a-gyerek-mi-tartozik-ra-es-mi.htmlWebkamera előtt molesztálta a 2 éves gyerekethttp://www.life.hu/anyaskodj/20110316-webkamera-elott-molesztalta-a-2-eves-gyereket.htmlÍme Zalán, a legifjabb Schobert-baba fotója!http://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20110315-rubint-reka-megmutatta-kisbabajat.html11 éves és intelligensebb, mint Einsteinhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110313-victoria-cowie-a-11-eves-angol-kilany-okosabb-mint-bill.htmlKényes téma: kislányok a nőgyógyásználhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110311-kenyes-tema-kislanyok-a-nogyogyasznal.htmlLapos, kényelmes, de nőies cipők tavaszra, kismamáknakhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110311-lapos-kenyelmes-de-noies-cipok-tavaszra-kismamaknak.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.