Fogyókúra ésszel és kitartással - Rákóczi Feri felesége ledobta kilóit

Vajda Judith diéta Rákóczi Ferenc hypoxi egészség infraszauna étkezés fogyókúra mozgás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs olyan nő, aki szülés után ne ábrándozna egykori önmagáról. A formákról, a feszes domborulatokról és az álomsúlyról, ami valamikor olyan természetes volt. Aztán akad, aki nemcsak ábrándozik, hanem ésszel és kitartással tesz is azért, hogy olyan legyen, mint akin egykor megakadt a párja szeme...  

Fotó: Aradi Péter (http://1pont4.hu)
Fotó: Aradi Péter (http://1pont4.hu)

Rákóczi Feri felesége, Vajda Judith, elsősorban a saját komfortérzete kedvéért vágott bele a fogyókúrába, de a látványos eredménynek Feri legalább annyira örül, mint párja: "Nem azért a nagy öröm, mert nekem bármi bajom lett volna Judith alakjával vagy súlyával. Ez egyszerűen egy jól működő kapcsolatban nem fontos, nem érték... ezt csak a nők gondolják olyan nagyon súlyosnak. De persze örülök és nemcsak azért, mert büszke vagyok a párom bomba formáira (szerintem egyébként is ő a leggyönyörűbb nő a világon, és csak zárójelbe: neki van a legjobb feneke a Föld kerekén), hanem mert ha Judith jól érzi magát a bőrében, ha ő elégedett és ettől kiegyensúlyozott, az nekem is nagy boldogság."


Judit versenysúlyánál (67 kg) és az első nyaralásukon (70 kg)

Judith viszont elégedetlen volt. Amikor megismerkedtek Ferivel, éppen a normál súlyánál volt, és mivel Judith magas nő, folyamatosan tartott attól, hogy meghízik: "A magas nők olyan nagyon könnyen alakulnak át 'nagydarabbá'... Szóval én figyeltem, nekem fontos volt, hogy karcsú maradjak. Aztán, egy húzós előszilveszter után letettem a cigit, egyszerűen nem tudtam többé rágyújtani. A szerelmemmel ezt követően jöttünk össze nem sokkal. Nem voltam nagy dohányos, de napi 5-8 szálat biztos elszívtam, tartottam is tőle, hogy majd feljön jó pár kiló, ha leteszem, de eltelt egy év, és semmi nem történt. Már-már örültem, hogy megúsztam, de sajnos egyszer csak hirtelen 2-3 hónap alatt felszaladt rám vagy 7 kiló. És nem ment le! Akármit tettem (én is fogyóztam ám pánikszerűen, mint szinte mindenki), nem mozdultak azok a kilók. Kerékpárral jártam dolgozni, borzalmas löttyöket ittam, de nem és nem."

Fórum: Diétás, de finom? Küldj recepteket!








Panna születése előtt 5 nappal (96 kg) és 4 hónapos terhesen Somával

"Soma tavaly áprilisban született, 16 kilós hízással zártam a terhességet és úgy három-négy hónapos lehetett, amikor azt éreztem, elég volt, szeretném visszanyerni a régi formám, és mivel Soma már nem szopizott, bele is vághattam a dologba. Csak most okosabban, ésszel, nem kapkodva és nem pánikszerűen akartam a javulást. Tartós, igazi eredményre vágytam, ezért szakemberhez fordultam. Féltem, mert a női bőr olyan érzékeny, nem akartam, hogy bár a súlyomból veszítek, a bőröm tönkremenjen. Mivel a Béka (Rákóczi Feri - a szerk.) anno február-márciusban csinált egy komolyabb diétát (az egyik speciális készételeket forgalmazó cég kajáit ette) és láttam, milyen gyorsan fogyásnak indult, gondoltam, ezt én is kipróbálom, de csak aktív mozgással kiegészítve.


2 héttel Soma születése előtt (94 kg) és a fogyókúra kezdete előtt, Soma születése után 6 hónappal

Szerencsémre találtam egy nagyon jó és segítőkész lányt, Sutka Beát, aki szakmai hozzáértésével, egy alapos állapotfelmérés után (kötőszövet, felszíni érhálózat) javasolta azt a módszert, amely nálam, az általam óhajtott cél érdekében valóban hatékonynak bizonyult.
Heti háromszor egy speckó, S120-as hypoxi-tréneren edzettem, miközben nagyon odafigyeltem arra, hogy mit eszem. A tornázós napokon például szénhidrátot egyáltalán nem. Ez azért kicsit nehéz volt, mert imádom az édességet... Fontos megjegyeznem, hogy nem volt véletlen az első terhességemnél a nagy hízás, hiszen Feri imád engem, imád főzni és mindent meg akart adni a kismamának és a babának. Hát meg is kaptam napi szinten a finom vacsorákat, plusz a desszertet. Minden nap... na, az nagy hiba volt... nem az övé, az enyém, hogy mind meg is ettem.
De visszatérve az edzésre, az első egy hónapban két kiló ment le. Ez nem tűnik soknak, de centiben mindenhonnan legurult 3 is. Ez látványos volt és arra ösztönzött, hogy tovább csináljam. Így az első 10 alkalmas bérlet lejárta után is maradtam a módszernél, annál is inkább, mert éreztem, az alakomnak, a bőrömnek mennyire jót tesz a tréning, majd az azt követő fekvő infraszauna. A szaunázás ugyanis kell, attól izzadjuk ki a tréning során felszabadult, a szervezetben keringő méreganyagokat. Szóval edzés, heti háromszor és mellette én is ráálltam a Feri által már kipróbált étkezésre. November eleje és február vége között, kis karácsonyi kihagyással 13-14 kilótól szabadultam meg, ami még mindig nem adta vissza a versenysúlyomat, de mást igen: teljesen átalakult az alakom, például keskenyebb lett a csípőm, mint a szülések előtt."


A fogyókúra elején, Soma majdnem 7 hónapos; Judit és Feri egy díjátadó gálán idén februárban

Judith ma is hetente háromszor mozog: új mozgást fedezett fel magának, a Body Artot, illetve heti egyszer kardio jellegű mozgást végez. Ugyanakkor továbbra sem elégedett az alakjával: "Régebben az egésszel foglalkoztam és voltam elégedetlen, mára kritikusabbá váltam, és a részletekbe is belekötök. Hogy jó, jó, onnan már lement, de itt, ez így még nem az igazi. Szóval szeretném a mellvonal és a köldök közötti területet is rendben látni, de az nagy feladat és nagy döntés lenne, ott ugyanis szinte semmi zsír sincs, de a két gyors terhesség miatt szétcsúsztak a hasizmok, és nem tartják feszesen a gyomrot, beleket. Erre persze van sebészi beavatkozás, de egyelőre tartózkodom tőle.

Igyekszem mindent megtenni, hogy a minimálisra csökkentsem a hasam, és ha akkor sem megy, vagy lelkileg nem tudok megbékélni vele, na akkor majd talán elgondolkodom. Szerencsémre a szerelmem azt mondta, bárhogyan is döntök, ő mellettem áll, mert szereti a dombjaimat úgy, ahogy vannak, de ha engem zavar, támogat benne. Esetleg pár év múlva, ha a harmadik babánk is megérkezett. Mert tervezünk még, lehet nem is egyet..."

Feri mindennél jobban szereti kedvesét, nézzen ki bárhogyan: "Ha valaki egy nő hatalmas melleibe 'szeret' bele, aztán a baba szoptatása, a szent rítus miatt az a csodás mell megereszkedik, az nagy veszteség lehet a pasi számára. De valószínűleg, ha emiatt megy szét egy kapcsolat, akkor az nem volt több vonzalomnál. A szerelemnek, a szerelmen és szereteten alapuló kapcsolatnak meg se kottyan a test változása... a jó beszélgetések, a meghitt csendek, az, hogy bárhol bármikor számíthatunk a másikra, az nem a formákon és nem a kilókon múlik... de persze én egy korszerűtlen, idejétmúlt pasi vagyok."

MEZTELENÜL IS SZÉP VAGYOK! - NEMSOKÁRA A LIFENETWORK MŰSORÁN!

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=7SHox9q1rcoqChVv

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Brutális fogyás lufival a gyomorbanhttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110316-lufival-a-hasunkban-konnyebb-a-fogyas.htmlDuci modellek világsikerehttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110314-duci-modellek-vilagsikere.htmlTolvai Reni és Szabó Győző nagy fogyásahttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110304-tolvai-reni-es-szabo-gyozo-nagy-fogyasa.htmlElőtte-utána: Sztárok legmegdöbbentőbb átalakulásaihttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110302-sztarok-megdobbento-atalakulasai.htmlBélférgekkel fogynak a fiatal lányokhttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110225-belfergekkel-fogynak-a-kinai-lanyok.htmlFelejtsd el a laktató reggeliket!http://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110215-nem-jo-sokat-enni-reggelire.htmlSaját zsírod menthet meg az öregedéstőlhttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110208-fagyasztott-zsir-lehet-a-fiatalsag-zaloga.html10 étel, ami garantáltan fogyaszthttp://www.life.hu/tested-lelked/dieta/20110122-10-etel-ami-segit-a-fogyasban.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.