Egy lábbal sem számít elég fogyatékosnak a 10 éves kislány - Az egészségügy szerint

juttatás amputáció mozgássérültek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amputálták a lábát, most protézissel él, sőt még a jobb karját sem tudja mozgatni Olivia Porter, a mozgássérülteket támogató szervezet szerint azonban nem elég fogyatékos.

Agyhártyagyulladás miatt amputálták a jobb lábát, a betegség következtében ráadásul a jobb karját sem tudja mozgatni Olivia Porter, aki még így sem számít elég fogyatékosnak az egészségügyi támogatáshoz. A brit Department of Work and Pensions (DWP) ugyanis nemrég úgy döntött, hogy megvonja a kislánytól a havi 300 fontos támogatást, mivel szerintük arra mégsem jogosult. "Azt mondták, hogy nem eléggé mozgássérült a támogatáshoz. Ez őrület! Olivia valóban eléggé mozgékony, de ezért sokat küzd" - tette hozzá a kislány egyik tanárnője.

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com

A támogatásra pedig nagyon szüksége lenne Oliviának, mivel édesanyja 2002-ben méhnyakrákban meghalt, és azóta őt és nővéreit a nagynénjük, Sheryl Robertson neveli. Sheryl havonta többször is beviszi a kislányt a kórházba ellenőrzésre, de támogatás nélkül nem tudják, hogy az utazás benzinköltségeit hogyan fogják állni.
"Nagyon nehéz egy ilyen protézissel az élet. Sokszor fáj, és a barátaimmal sem tudok csak úgy játszani, ha futok, könnyen elvesztem az egyensúlyomat" - mesélte Olivia. A döntésen a kislány környezete is felháborodott. "Ők nem látják, hogy reggelente milyen nehezen öltözik fel. Nem biciklizhet és egy labdát sem tud elkapni" - magyarázta Sheryl.

A DWP szóvivője elmondta, hogy a szervezetükkel azokat szeretnék támogatni, akik nem tudnak járni, vagy ellátni magukat, ezért úgy gondolják, ha valaki képes sportolni vagy sétálni, akkor nem biztos, hogy szüksége van a támogatásra. "Ezt a döntést a család és az iskola beszámolói, valamint az orvosi vélemények alapján hoztuk meg."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.