Makifood recept gasztronómia desszert Chef Maki sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyszerű francia sütemény, mely ízvilágában azonban gazdag. Könnyű elkészíteni, hiszen mindent egy tálban kell összekeverni, aztán már mehet is a süteményformába. Egy hétvégi brunch-hoz ideális desszert, de akár a délutáni teázásunkat, kávézásunkat is feldobhatjuk ezzel a finom süteménnyel.

Francia diótorta



Forrás: [origo]
Forrás: [origo]


Hozzávalók:


- 1/2 csésze pirított dió
- 3 tojás
- 1 csésze sucanat (finomítatlan nádcukor)
- 1/3 csésze dióolaj
- 1/3 csésze száraz fehérbor
- 1 és 1/2 csésze bio finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál fahéj
- kevés vaj

Elkészítés:




Videónkban megnézheted, hogyan készítsd el!



http://videa.hu/flvplayer.swf?v=uQb7XtvSDAON3WW6


Az Origo Borbár ajánlata: Barbadillo Sherries Antonio Barbadillo Cream / Full Rich


Fűszeres, diós édességről van szó, melyhez az ízeiben a desszerttel tökéletesen harmonizáló édes sherry lesz a választás. Nem is kérdés, ha a főételben dió, fahéj és még esetleg aszalt gyümölcs is van, akkor a sherry a kézenfekvő desszertbor mellé. Attól függően, milyen édes a desszert, választhatunk édesebb vagy szárazabb kísérőt mellé. Ezúttal egy édesebb desszert kerül a terítékre, így sherryből egy cream sherry-t választanék. Meghökkentő lesz az a harmónia, amit a szánkban produkál ez a párosítás, nem lehet abbahagyni, még egy szelet és mégegy pohár garantált, úgyhogy szép nagy üveggel válasszunk belőle. Ha esetleg maradt, akkor három hétig is eláll, és önmagában, vagy egy dióval megszórt vaníliafagylalt mellé is tökéletes desszert lesz.

Makifood főzőiskola

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Így fogyj édességgel, bűntudat nélkül!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110201-fogyokuras-edesseg-a-gyumolcskosar-receptje.htmlOlaszos csirkeragu gazdagon, Jamie módrahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110128-olaszos-csirkeragu-jamie-olivertol.htmlNaphal papírcsomagocskákban ázsiai módrahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110126-naphal-papircsomagocskakban-azsiai-modra.htmlFilléres finomságok: illatos fahéjas csiga kelt tésztábólhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110121-fahejas-csiga-receptje.htmlFilléres receptek: melegítő leves sült zöldségekbőlhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110120-filleres-fuszeres-zoldsegleves.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.