Saját unokatestvérének adott életet egy 29 éves nő

terhesség mesterséges megtermékenyítés béranya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagynénje már 15 éve próbálkozott teherbe esni - sikertelenül. Végül a 29 éves Emma Vaughan beleegyezett, hogy a saját unokatestvérének adjon életet.

Thinkstock
Thinkstock

Biológiai kislánya egyben az unokatestvére is a 29 éves Emma Vaughannak, aki elvállalta, hogy kihordja a nagynénje gyermekét. A 42 éves Sandra Barlow ugyanis hiába szeretett volna saját gyermeket, kiderült, hogy a petevezetéke elzáródása miatt természetes úton ez nem lehetséges. Ekkor Sandra és a férje a mesterséges megtermékenyítéssel próbálkozott, de miután a nő többször is elvetélt, lassan feladták a reményt. Utolsó esélyük a béranyás szülés volt, amit végül fontolóra is vettek.

"A béranyaság tűnt az egyetlen reményünknek. Bár féltem az emberek véleményétől, mégis úgy éreztem, hogy ez lesz a megoldás. De nem akartam idegenre bízni a dolgot, ezért egy családtagunk segítségét kértem. Nem tudom, miért, de Emmára gondoltam" - magyarázta a 42 éves asszony. Emma volt ugyanis Mr. Barlow testvérének, Jimnek a lánya, aki a szülei válása után édesanyjával együtt elköltözött. A család csak 11 évvel később találkozott újra, Jim temetésén, és attól kezdve újra rendszeresen tartották a kapcsolatot.

"Az, hogy elvállaltam, csakis az én döntésem volt"

Miután Sandra elhatározta, hogy felkéri Emmát béranyának, hónapokig hezitált, hogyan mondja el a kissé bizarr ötletét a férjének. Mr. Barlow azonban meglepően jól reagált felesége kérésére, és rögtön belement a dologba. "Semmit sem veszthetünk azzal, ha megpróbáljuk" - mesélte a férj. A pár kérésére végül Emma is azonnal igent mondott, ezért elkezdhettek orvosokkal is konzultálni a terhesség részleteiről. "Mikor Sandra felhívott, nagyon meglepődtem, nem is tudtam a problémájukról. Az, hogy elvállaltam, csakis az én döntésem volt, és tudtam, hogy képes leszek rá. Sosem éreztem, hogy rá akarnának erőltetni a béranyaságra" - mondta Emma.



Thinkstock
Thinkstock

Emma petesejtjét használták

Az orvosi konzultációk után végül nem Sandra, hanem Emma petesejtjét ültették be mesterséges megtermékenyítés során. "Egy 40 éves nő petesejtje általában már nincs olyan jó állapotban, mint egy 29 évesé, ráadásul Emmának sokkal több gyógyszert kellett volna szednie, ha az én petesejtemet használtuk volna" - magyarázta az asszony.

A sok viszontagság után aztán Emma teherbe esett, és hamarosan megszületett a kis Maia. "Amikor először megpillantottam a kicsit, nagyon elérzékenyültem. Nagyon hasonlított az apjára és Emma szemeit örökölte. Ha Maia idősebb lesz, elmondunk neki mindent, nem akarunk eltitkolni semmit. Emma Maia unokatestvére lesz, de mindig tudni fogja, hogy milyen különleges szerepe van az életében" - tette hozzá Sandra. Emma egyébként a terhessége alatt sosem tekintette a saját lányának a kicsit, amikor az orvos közölte vele, hogy hamarosan anyuka lesz, akkor is csak Sandrára mutatott, mondván, ő lesz hamarosan édesanya. " "Még akkor sem éreztem semmit, mikor Maia megszületett, teljesen elvonatkozattam tőle, úgy tekintettem rá, mint egy szívességre, amit teljesítek".


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.