fashion week fiatalítás ruha bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell feltétlenül hosszú perceket pepecselned a tükör előtt a szemceruzával és az alapozóval, hogy végül egy álomnő nézzen vissza rád. Íme néhány trükk, melyekkel csinos lehetsz és nőies - smink nélkül!

Thinkstock
Thinkstock

Frissítsd fel a ruhatárad!

Vigyél egy kis színt a sok szürke és fekete közé. Egy színes top vagy öv remekül feldobja a hétköznapokat, és vidámabb is leszel tőle. Egy élénkpiros felső viselésétől egészségesebbnek tűnik majd az arcod, ha pedig a világos bőrűek táborába tartozol, viselj halványzöld vagy kék blúzt, mert az kiemeli a szemed színét!

Tartsd karban a szemöldöködet!

Egy szép szemöldök egészen más fényt vet az egész arcodra. Nagyobbá varázsolja a szemet, keretet ad az arcnak, és az egész megjelenésedet felfrissíti. Tartsd észben, hogy a szemöldöknek a pupillától átlósan kell elhelyezkednie - itt pedig az ujjad a legjobb mértékadó. Ha még sosem szedted a szemöldöködet, vagy nem voltál még olyan kozmetikusnál, aki ebben igazán profi, akkor itt az ideje, hogy felkeress egyet. Biztosan kapsz majd egy-két olyan tanácsot, melyért örökké hálás leszel.

Hidratálás mindenkor

A vízhiányos bőr öregít és élettelenné teszi az arcot. Ha te is csodás bababőrre vágysz, válassz olyan hidratálót, melynek magas a C-vitamin- és az antioxidáns-tartalma. Ezek az anyagok serkentik a bőr méregtelenítő funkcióit, melyektől sugárzó és rugalmas lesz. Arcmosás után, a kissé még nedves bőrbe finoman masszírozd be a krémet, így érhetsz el igazi eredményt.

Thinkstock
Thinkstock

Figyelj a ruhád kivágására

Ne csak szigorúan zárt ruhákat válassz magadnak - vásárolj olyan darabokat, melyekből kilátszik a nyakad és a mellkasod. A V-nyakú darabokban karcsúbbnak tűnik a nyak, ráadául magasabbnak és vékonyabbnak is láttatja viselőjét. A csónak nyakú ruha is jó választás, mert szépen és finoman láttatni engedi a dekoltázst és a kulcscsontodat. Ezeket a testrészeidet nem érdemes takargatni, hiszen ezek tesznek igazán nőiessé.

Sminkelnél, de nem tudod, hogyan? Ha tanácsra van szükséged, kérdezd Gáspár Viki sminkmestert, a Life.hu szakértőjét, vagy iratokozz be sminkiskolájába!



Göndörítsd a pilláidat




Thinkstock
Thinkstock

Használj A-vitaminos krémeket éjszakára

A bőrnek akkor teszel a legjobbat, ha a megterhelő nap után a megfelelő krémekkel kényezteted. Az A-vitamin (retinol) tartalmú krémek segítik a bőrsejtek megújulását, regenerálódását. Ráadásul lassítják az öregedési folyamatokat, és növelik a kollagén termelődését. Válassz A-vitaminos testápolókat, és fogyassz sok tengeri halat, májat, sárgarépát, spenótot és tojássárgáját.

Frissülj fel

Ha nem volt jó éjszakád, és reggelre sem vagy kipihent és friss, akkor itt a lehető legjobb megoldás számodra - használj arcpermetet. Igaz, hogy sok van belőlük a piacon, de a sima csapvízből készült permet is megteszi. Bármikor "bevizezheted" az arcodat a nap folyamán - különösen nyáron érdemes alkalmaznod tippünket. Ha igazán figyelsz arcod szépségére, válassz vitaminos arcfrissítőt a forró nyári napokra.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.