5 szépségtipp a legnagyobb divatkampányokból

kampány frizura rúzs smink szépség ajak reklám
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legnagyobb divatházak nem bízzák a véletlenre a kampányfotóikat. Rendszerint a legismertebb modellek pózolnak a legmenőbb divatfotósok kamerái előtt. A hírességkultúra azonban felváltotta a modellkultúrát, azaz a topmodellek helyét inkább a színészek, celebek és félcelebek vették át.

Van ennek előnye is, hiszen olyan színésznőket is láthatunk a hirdetésekben, mint a varázslatos Julianne Moore vagy a gyönyörű January Jones. A kampányfotókon egyszerre van jelen minden, amit az adott divatház arra a szezonra elképzelt egy nőről - a haja színétől kezdve, a sminkjén át, az életérzés, amit közvetíteni szeretne a márkáról. Mi viszont az eszmei mondanivaló helyett inkább arra voltunk kíváncsiak, milyen szépségtrendeket mutatnak nekünk a divatházak kampányfotói.

Versace, Talbots
Versace, Talbots

January Jones (Versace), Julianne Moore (Talbots)

Legyen vörös!
A vörös szín titokzatos, érzéki, szexi, megközelíthetetlen, figyelmet követel. Aki vörösre festeti a haját, az számítson arra, hogy nem tud elbújni a legrosszabb napjain sem. Illetve arra is, hogy ettől a színtől a legnehezebb megszabadulni. A vörös haj életstílus, és nem utolsósorban 2011 egyik trendszíne. Legyen akár drámaian sötét, mint Julianne Moore haja a Talbots kampányban, vagy incselkedő, mint Lindsey Wixson és Nimue Smit modelleké a Mulberry fotóin, a lényeg, hogy természetes hatást keltsen. A művi vörösnek és az erőltetett színeknek ebben a szezonban nincs helyük.

Talbots, Mulberry
Talbots, Mulberry

Julianne Moore (Talbots), Lindsey Wixson és Nimue Smit (Mulberry)

Hullámok hercegnője
Élt az 1870-es években Franciaországban egy férfi, akinek nagyon sokat köszönhettek a szögegyenes hajú nők. Francois Marcel hosszú kísérletezés után, egy véletlen folytán találta fel a hajsütő vasat. Neki hála a göndör haj a századelő egyik legnagyobb szépségőrületévé vált. Hollywood aranykorát idézik az Yves Saint Laurent és a Prada kampányképein is látható modellek, akiknek hajába Marcell-hullámot álmodtak a fodrászok, bizonyítva, hogy a klasszikus frizura tökéletesen illik a modern sminkhez és a 21. századi stílushoz. Praktikus okok miatt a Marcell-hullám elsősorban azért alkalmi viselet, mert otthoni elkészítése időigényes és közel sem egyszerű. Bízzuk inkább a fodrászra!

Prada, Yves Saint Laurent
Prada, Yves Saint Laurent

Prada- és Yves Saint Laurent-kampány

Csak természetesen!
Nem megy szembe a 2011-es tavaszi trendekkel az, aki a színes szemhéjak vagy a hangsúlyos ajkak ellenére a természetes színek és visszafogott árnyalatok mellett dönt. Az alig-smink legalább olyan népszerű volt a kifutókon és a kampányokban (lásd: D&G és Hugo Boss Orange), mint az előbbiek. A smink titka a makulátlan bőr, a pirosítóval finoman kiemelt orcák, megengedett a szempillaspirál és egy leheletnyi, naturális szín az ajkakon.

D&G, Hugo Boss Orange
D&G, Hugo Boss Orange

D&G- és Hugo Boss Orange-kampány

Sminkelnél, de nem tudod, hogyan? Ha tanácsra van szükséged, kérdezd Gáspár Viki sminkmestert, a Life.hu szakértőjét, vagy iratokozz be sminkiskolájába!







Dior, Gucci
Dior, Gucci

Dior- és Gucci-kampány

Hangsúlyos ajkak
Tavaszra a tervezők nem fukarkodtak az ajkakra álmodott élénk színekkel, hirdetik ezt a Roberto Cavallinál és a Miumiunál is. Tobzódhatunk a hangsúlyos pink, a hűvös bogyószínek, az üde korall és a vörös árnyalataiban. A hangsúlyos, sötétebb színekhez vastag ajkakra van szükség. (A picike vagy vékony száj világos színért kiált.) Intenzívebb és tartósabb színért színezd át az ajkaidat szájceruzával, amit fültisztító pálcikával dolgozz bele a száj finom ráncaiba is. Még tartósabb az eredmény, ha ecsettel fested a szád. Nem lesz rúzsos a fogad, ha a művelet közben lazán csukva tartod az ajkaid. Ha végeztél, nyisd ki a szád, és ecsettel dolgozd el a rúzst a szájszegletekben is.

Roberto Cavalli, Miumiu
Roberto Cavalli, Miumiu

Roberto Cavalli- és Miumiu-kampány

Ashley Judd agyonpúderezte magáthttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110408-ashley-judd-agyonpuderezte-magat.htmlGwen Stefani is öregszik!http://www.life.hu/szepulj/borapolas/20110408-gwen-stefani-is-oregszik.htmlHogyan legyek jó nő? - Varázsolj hollywoodi szempillákat!http://www.life.hu/szepulj/smink/20110407-hogyan-legyek-jo-no-mindent-a-muszempillakrol.htmlHozd ki magadból a szupernőt! - Lakatos Márk átalakíthttp://www.life.hu/szepulj/20110401-atalakitas-lakatos-mark-szofran-zsolt-ritter-doron-gaspar-viki.htmlLiptai Claudia megszabadult hajkoronájátólhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110405-liptai-claudia-levagatta-a-hajat.htmlFélelmetes szörny lett az édesanyahttp://www.life.hu/szepulj/szepseghirek/20110405-felelmetes-szorny-lett-az-edesanya.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.